Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 november 2020 door Redactie

Kees van der Staaij kritisch op PVV en FVD: "Fundamentele vrijheden bij hen niet in veilige handen"

Vrijwel alle partijen in de Tweede Kamer weigeren samen te werken met Forum voor Democratie (FVD) en de Partij Voor de Vrijheid (PVV). De SGP behoort niet bij die partijen, zo bleek gisteren uit de woorden van Kees van der Staaij. Toch ziet hij partijen als CDA en ChristenUnie als de eerste natuurlijke bondgenoten van zijn partij. Fundamentele vrijheden voor christenen zijn volgens hem namelijk niet in veilige handen bij FVD en PVV.

Van der Staaij sprak tijdens de boekpresentatie van ‘Concurrent of bondgenoot, een christelijk perspectief op populisme’. Auteur Hans van de Breevaart, in dienst van het Wetenschappelijk Instituut (WI) van de SGP, beschrijft in het boek hoe de SGP volgens hem om moet gaan met rechts-populistische partijen. Hij stelt onder meer dat hij zijn partij liever in coalitie ziet met VVD, CDA en FVD dan met de ChristenUnie. Daarbij kwamen onder andere Cor Verkade, Gertjan Schutte én Kees van der Staaij aan het woord.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Kaag vergelijkt ChristenUnie met 'roestig geparkeerde auto'
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Jammer zo n uitspraak.

Fundamentele vrijheden? Bestaansrecht Israel? Recht op leven?

Een partij als D 66 met Kaag die actief de anti Israel boycot BDS steunt die door de BRD als anti semitisch wordt veroordeeld ? En dan de D 66 voltooid leven wet? Het recht op leven is straks ook niet meer veilig voor ouderen; ze moeten zich gaan verantwoorden als ze ouder zijn dan 75 want hun leven is volgens D 66 voltooid!

Gaat zelfs de SGP nu ten onder aan de 1 meningsdicatuur van NDDRland?
J
Valt me tegen van v.d. Staat. C.u en CDA zetten de grenzen wagenwijd open voor de Islam.Dan hebben we straks helemaal niets meer te kiezen, Kees.Kijk maar om je heen waar het dan naar toe gaat. Be hoorlijk naïef . Israël komt er ook bekaaid of met C.u en CDA

Om over de VVD maar te zwijgen met hun links beleid.Hoop dat je tot inkeer komt, Kees.!A
Jammer dat niet het volledige en juiste verhaal wordt verteld. Alsof die fundamentele vrijheden voor christenen alleen bij FvD en PVV niet in veilige handen zijn en wel bij de linkse partijen en VVD. Dan mi toch veiliger bij FvD en PVV dan bij de linkse partijen en VVD.
Toon meer reacties (6)