Mark Rutte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 november 2020 door Jeffrey Schipper

Premier Rutte op Hervormingsdag: "In de kerk voelen we dat we niet alleen zijn"

"Het coronavirus trekt een ongelooflijk zware wissel op onze samenleving. Wie in God gelooft, mag hoop hebben en daar gaat een enorme troost van uit. Zo werkt dat in ieder geval voor mij", aldus premier Mark Rutte afgelopen zaterdag vanuit de Kloosterkerk in Den Haag tijdens zijn online protestantse lezing op Hervormingsdag.

Aan het begin van de lezing omschrijft Rutte in één woord van de kerk voor hem betekent: gezamenlijkheid. "Want in de kerk komen mensen samen, als gemeente. In persoon, met elkaar. En wat is het dan vervreemdend u vanuit deze mooie, maar bijna lege Haagse Kloosterkerk via de camera toe te moeten spreken. We weten waarom dit nodig is. We weten waar we het voor doen. Maar we voelen ook hoezeer we die gezamenlijkheid juist nu extra hard nodig hebben."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

S
Een premier die óf ongelofelijk naïef is of een verborgen agenda heeft. Hoe kun je medewerking verlenen aan een ongekende (Covid gerelateerde) censuur van befaamde artsen en virologen en meer dan 12.000.000 Nederlanders die niet bedreigd worden door Corona ophokken met wetenschappelijk gezien niet functionerende maatregelen, zie Zweden. Rutte blijft voor mij de nr. 1 leugenaar als premier.
"Rutte maakt duidelijk dat een goed leven in zijn ogen niet per se een gelovig leven is. "Dat zou enorm aanmatigend zijn en ook veel te kort door de bocht geformuleerd."In Romeinen 23 : 14 staat, dat alles wat niet uit geloof is, zonde is. De bijbel heeft dus kennelijk een andere norm voor wat "goed" is .Het ene doen en het andere niet nalaten: d.w.z. b idden in Geest en waarheid maar niet op alles ja en amen zeggen, dus niet je hoofd in het zand steken en als ziende blind en horende doof de realiteit benaderen. Vooral dus ook bidden om WIJSHEID.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen