Kees van der Staaij en Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Zo reageren christenen op terreuraanslag kerk Nice

"Het vreselijke lot van deze slachtoffers laat zien dat het een strijd op leven en dood is, die we niet mogen verliezen", aldus ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers naar aanleiding van de recente terreuraanslag op een kerk in Nice, waarbij drie mensen om het leven zijn gekomen. CIP.nl maakt een overzicht met reacties van christenen op weer een gruwelijke gebeurtenis.

CIP+ logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door CIP+ lid Patrick Simons.

Word ook lid

Gert-Jan Segers, partijleider ChristenUnie: Hemeltergend dit. De zoveelste slag in de lange strijd tussen enerzijds de Westerse beschaving en vrijheid en anderzijds het islamisme. Het vreselijke lot van deze slachtoffers laat zien dat het een strijd op leven en dood is, die we niet mogen verliezen.

Het vreselijke lot van deze slachtoffers laat zien dat het een strijd op leven en dood is, die we niet mogen verliezen.

Kees van der Staaij, fractievoorzitter SGP: Gruwelijk! Voor de tweede keer in korte tijd onschuldige burgers in Frankrijk wreed afgeslacht, nu bij kerk in Nice. Dit versterkt onze vastberadenheid in de strijd tegen islamitisch terrorisme.

Margriet Gosker: Nice is verschrikkelijk. Een vrouw onthoofd in een kerk. Ik ben ziedend en tegelijk denk ik: laten we niet wraakzuchtig worden en ons niet afreageren op wie er part noch deel aan hebben.

Rik Torfs, hoogleraar, kerkjurist en mediafiguur: Als wordt bevestigd dat het om een terroristische aanslag gaat, is dit een nieuw dieptepunt. Een kerk hoort een oase van vrede, vrijheid en innerlijke rust te zijn voor ieder mens die hen zoekt.

Joël Voordewind, Kamerlid ChristenUnie: Weer een vreselijke terreuraanslag in een kerk in Nice. Wat een haat en geweld in naam van de islam. Het zou helpen als Turkije stopt met het aanzetten tot verzet en acties tegen Frankrijk. De EU moet nu volledig achter Frankrijk gaan staan! 

Tom de Nooijer, SGP-raadslid:

'Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal mee vallen met de agressie van de islam veel sterkte.'

Pim Fortuyn

Tijs van den Brink, EO-presentator: Ik zat een column te typen toen er werd onthoofd: 'En ook: niet wegkijken. Niet buigen. Niet bang worden. Doorgaan met leven, doorgaan met naar de kerk gaan. Doorgaan met de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst verdedigen'.

A. A. F. van de Weg, predikant: Wat aangrijpend! Er is een stem van het bloed dat tot God roept van de aardbodem (naar Gen. 4:10). #prayfornice

Verschrikkelijk deze genadeloze aanslag op een plek van genade, dit geweld op een plek van vrede, deze haat op een plek van liefde.

Martin Los, predikant: Onvoorstelbaar dat iemand zomaar willekeurige voorbijgangers doodt. Terreur wil alleen maar mensen en groepen tegen elkaar opzetten. Laten we niet in die val trappen.

Pieter Grinwis, raadslid ChristenUnie-SGP: Alweer een dodelijke jihadistische aanslag, alweer in Nice, alweer een aanslag op/in een symbool, dit keer de kerk. Verschrikkelijk deze genadeloze aanslag op een plek van genade, dit geweld op een plek van vrede, deze haat op een plek van liefde.

Gert-Wim Dubbeldam: In de kerk als veilige haven, onthoofd worden door haters. Het is inmiddels realiteit. Angstig. Zou het echt zo ver komen dat kerken beveiligd moeten worden?

Mirjam Bikker, ChristenUnie-fractievoorzitter in de Eerste Kamer: Onvoorstelbare haat. Eerst een leraar, nu onschuldige mensen in een kerk. Diep medeleven en gebed voor de nabestaanden. En deze duisternis zal niet overwinnen, vastberaden blijven we staan voor de vrijheid.

Jan-Jaap van Peperstraten, pastoor: Zalig die vervolgd worden om de gerechtigheid,want hun behoort het Rijk der hemelen.

"Heb uw vijanden lief, zegen hen" ~ Bijbel, Mattheüs 5:44 "Dood de veelgodenaanbidders" ~ Koran, Soera 5:9

Henri Krooneman, beleidsmedewerker SGP: Twee religieuze credo's, twee realiteiten.

"Heb uw vijanden lief, zegen hen" ~ Bijbel, Mattheüs 5:44

"Dood de veelgodenaanbidders" ~ Koran, Soera 5:9

Bram Kunz, predikant en docent: Bij gruwelijke aanslag Nice denk ik aan woord Pascal dat het lijden van Christus een verborgenheid in God is. Hij zegt erbij: "Er is voldoende licht voor he ndie slechts verlangen te zien, en voldoende duister voor hen die een tegenovergestelde gezindheid hebben."

Roel Kelder, predikant: De gewelddadige hoek van de islam heeft weer toegeslagen door het onthoofden van een christen in/bij een kerk. 'Bid voor wie je vervolgen' wordt zo ook in Europa met de dag actueler.

Gerjan van den Heuvel, duoraadslid ChristenUnie Amsterdam:

"Gods Woord houdt stand in eeuwigheid
en zal geen duimbreed wijken.
Beef, satan! Hij, die ons geleidt,
zal u de vaan doen strijken!
Delf vrouw en kind'ren `t graf,
neem goed en bloed ons af,
het brengt u geen gewin:
wij gaan ten hemel in
en erven koninkrijken!"

Bert Heuvelman: Dit is onbeschrijfelijk. Terreur is het ontmenselijken van de mens. Ontzielen, zodat je er een pion van maakt die je kunt offeren op het altaar van een waanidee.

Martin Klerx: Had die kerk eigenlijk ook Mohammedcartoons opgehangen of vinden onze dappere islamitische jihadisten het gewoon makkelijker om onschuldige kerkgangers te vermoorden dan de Franse staat aan te vallen?

Lees ook: Onthoofding bij islamitische terreuraanslag in kerk Nice: "Strijd van leven op dood".

CIP+ logo

Christenen die meer diepgang willen kiezen voor CIP+

Je las net een gratis CIP+ artikel. Meld je aan en start je gratis maand.

Start je gratis maand

Reacties

Door "Allahu Akbar" te roepen, belijdt deze moslimterrorist, dat Allah dit optreden van hem eist en dat hij – door het onthoofden van die oudere vrouw in de kerk – handelt naar het hart van zijn heilige profeet. Het wordt tijd, dat de moslimgemeenschap in Europa – die juist belijdt dat de Islam vredelievend is – niet alleen haar afschuw over deze terreurdaad uitspreekt, maar ook een fatwa uitspreekt over en met ons de strijd aanbindt tegen dit islamitisch terrorisme, want op een gegeven moment zal dit terrorisme zich toch ook tegen háár keren.
H
Geen vredelievende godsdienst nooit geweest zal het ook nooit worden.
W
Waarom geen enkele moslim die hier tegen protesteert?
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen