staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 oktober 2020 door Redactie

SGP en ChristenUnie reageren op moslimterreur Frankrijk en uithaal Erdogan

Tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer kwam gisteren onder andere de spanningen tussen Nederland en Turkije ter sprake. Naar aanleiding van wat er in Frankrijk gebeurd is, vraagt Kees van der Staaij, namens de SGP, zich af of wij eigenlijk wel genoeg doen tegen moslimextremisme. Ook ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind stelt zich stevig op.

Twee weken geleden werd de Franse leraar Samuel Paty onthoofd door een 18-jarige radicale moslim. De reden? Hij had in de klas cartoons van de profeet Mohammed laten zien tijdens een les maatschappijleer. Dat werd niet gepikt door islamitische leerlingen en hun ouders. Zij voelden zich zwaar beledigd en uiteindelijk leidde dat tot de gruwelijke moord op de leraar. Frankrijk greep hard in en kondigde maatregelen aan om moslimextremisme harder aan te pakken.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Kaag vergelijkt ChristenUnie met 'roestig geparkeerde auto'
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

(13:27) Samuël Paty liet de leerlingen van zijn klas die spotprenten zien, - niet om de profeet te beledigen of om moslims te provoceren (waar Wilders een handje van heeft), maar om de leerlingen van zijn klas te helpen om in de toekomst verantwoord om te gaan met het recht op de vrijheid van meningsuiting, zoals wij dat kennen. Die zuivere motivatie bij Paty werd zelfs door Erdogan erkend en gewaardeerd getuige diens uitspraak, dat de moord op Paty door een moslimterrorist ‘monsterlijk’ was.
A
Spotprenten heeft geen zin. Je gooit olie op het vuur. We moeten de moslims anders benaderen. Laat de liefde van Jezus zien.
B
“Vrijheid van meningsuiting” 2

Laat er onder ons geen wortel zijn, die gif of alsem voorbrengt. God gebied ons je positief op te stellen ten opzichte van onze naaste, het zal duidelijk moeten zijn dat we er niet op uit zijn, de naaste schade aan te doen! Tot slot, de vruchten van de Geest zijn: liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid en goedheid.
Toon meer reacties (8)