Ds. J. Bos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 oktober 2020 door Redactie

Ds. J. Bos preekt uit het hoofd: "Het papier zit mij in de weg"

“In vind het gepast als je tegen een predikant ‘dominee’ zegt, tenzij je met iemand een zodanige verhouding hebt, waardoor het meer vanzelfsprekend is om elkaar te tutoyeren.” Dit vertelt ds. J. Bos in de bundel ‘Preken is een liefdedienst’. In deze interviewbundel vertellen vijftien predikanten uit bevindelijk-gereformeerde kring op openhartige wijze over hun werk en leven. CIP.nl zet een aantal uitspraken op een rijtje van de christelijke gereformeerde emerituspredikant uit Urk.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Predikantschap
- HHK-predikant vergelijkt ambt dominee met koning Willem-Alexander: "Er moet distantie zijn"
- Ds. C. P. de Boer: "Toen ik predikant werd, had ik last van pure hoogmoed"
- Ds. J. Belder: "Een goede preek moet weleens heilzame irritatie teweegbrengen"
Meer over Predikantschap »

Reacties

Ik vraag me toch af, hoe "deftig" Jezus, Gods Woord Zelf, Zich voortbewoog onder de mensen... Hoe wordt een geestelijk leider zichtbaar onder de mensen? Door zijn status? Is dat niet waartegen Jezus juist ageert? Komt de predikant meer van de kant van God dan de gemiddelde gelovige? Zijn predikers zo uniek en bijzonder dat ze "Heer" (dominee) genoemd moeten worden, de aanspreektitel van Heer Jezus (domine Iesu)? Is een algemener beschaafde aanspreektitel zoals "broeder/zuster" of desnoods het afstandelijker "meneer/mevrouw" niet voldoende?
W
Hoe meer de Heilige Geest de ruimte krijgt, des te beter, de letter wil de Geest nog wel eens passeren.
M
Als we onze voorgangers, pastor of dominee noemen in de volksmond en persoonlijk, eren we God door de boodschapper heen. Want hij is geroepen om het woord te brengen. Zijn positie is niet onfeilbaar en kwetsbaar. als we hem dragen en ondersteunen in zijn positie verlichten we zijn taak. De bijbel is daar heel duidelijk in. Wees blij met uw voorganger en bid voor hem, opdat de geest hem zal inspireren het heerlijke evangelie van Jezus te brengen.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen