Trump over geloof God
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 oktober 2020 door Redactie

7 geloofsuitspraken van president Trump: "God is het ultieme"

Eerder identificeerde Trump zich als een presbyteriaanse christen. Nu geeft de president aan niet bij één denominatie binnen het geloof te horen. De Amerikaanse president deed eerder verschillende uitspraken over zijn geloof. CIP.nl zet zeven uitspraken uit het afgelopen jaar op een rijtje.

CIP+ logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door CIP+ lid Nienke CIP.

Word ook lid

1. "Vanaf jonge leeftijd is mij het belang van geloof en gebed bijgebracht"
Trump staat bekend als de gelovige president van Amerika. Hij heeft veel betekend voor het land en wereldwijd op het gebied van religieuze vrijheid. Hij lichtte zijn geloof schriftelijk toe op Religion News Service. "Vanaf jongs af aan is mij het belang van geloof en gebed bijgebracht", aldus Trump. De president geeft aan dat hij gedurende de pandemie samen met zijn vrouw Melania regelmatig naar kerkdiensten kijkt van verschillende kerken wereldwijd.

2. "Ik waardeer hun gebeden en word aangemoedigd door hun grote geloof."
Trump wordt in de aanstaande verkiezingen op 3 november gesteund door prominente christelijke leiders in Amerika. "Deze geweldige mensen houden van de VS en hebben een oprecht verlangen om samen te werken voor de verbetering van alle Amerikanen," aldus Trump. "Ik waardeer hun gebeden en word aangemoedigd door hun grote geloof."

"Vanaf jongs af aan is mij het belang van geloof en gebed bijgebracht."

3. "Gebruik deze tijd om je te focussen op God"
Aan het begin van de coronacrisis was het wegvallen van kerkdiensten voor veel christenen een grote aanpassing. Trump stak gelovigen in Amerika een hart onder de riem en moedigde hen aan om zich op God te richten tijdens de lockdown. "Aangezien we niet in staat zijn om bij elkaar te komen, zoals we normaal gesproken met Pasen doen, kunnen dit keer de tijd gebruiken om onszelf te focussen op gebeden, reflectie en groei in onze persoonlijke relatie met God", aldus Trump.

4. "Biden is tegen God"
Trump presenteert zichzelf als de christelijke presidentskandidaat. Ondanks dat Biden een praktiserend katholiek is, stelde Trump eerder dat zijn tegenstander ook een tegenstander van God is. "Biden is tegen God en tegen wapens", stelde de president onomwonden. "Hij volgt de radicaal linkse agenda. We moeten van hem onze wapens weg doen en we moeten ons het Second Amendment (recht om wapens te bezitten red.) vernietigen. Geen religie meer. Als je de Bijbel schendt, doe je God pijn."

5. "Coronabesmetting is een zegen van God"
"Ik denk dat het de zegen van God is geweest dat ik besmet raakte met corona. Ik zie het als een 'vermomde zegen'", reageerde Trump op zijn coronabesmetting begin oktober. “We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen dit medicijn zo snel mogelijk gratis kan krijgen”, belooft de naar eigen zeggen 'favoriete president' verder in de videoboodschap.

6. Trump spreekt met God over de Amerikaanse economie
Niet alleen de volksgezondheid en kerkgang wordt door Trump met het geloof in verband gebracht. Tijdens zijn campagne gaf de president aan dat hij met God spreekt over de Amerikaanse economie. Door het coronavirus, bevindt het land zich momenteel in een recessie. "Ik zei tegen God: 'Heb ik het niet goed gedaan? Ik was de enige die het kon!' Waarop God zei: 'Dat had je niet moeten zeggen. Nu moet je het opnieuw doen.' En ik ben het met Hem eens, hij heeft me beet", vertelt de president. "Ik heb het eens gedaan en ik zal het opnieuw doen."

7. "God is het ultieme"
In de onderstaande video staan verschillende uitspraken van Trump over het geloof op een rijtje. Hij identificeert zich in de video herhaaldelijk als 'Presbytarian'. Een label dat de president inmiddels heeft laten varen. Daarnaast grapt hij over gebed en de Bijbel, maar spreekt Trump zich ook uit door zijn geloof in de 'ultieme God'.

CIP+ logo

Christenen die meer diepgang willen kiezen voor CIP+

Je las net een gratis CIP+ artikel. Meld je aan en start je gratis maand.

Start je gratis maand

Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

In Jakobus 2:14 staat geschreven: Broeders en zusters, wat heeft het voor zin als iemand zegt te geloven, maar hij handelt er niet naar?

Door te kijken naar iemands levenswandel, kunnen we daadwerkelijk onderscheiden.Elke boom herken je aan zijn vruchten. (Lucas 6:44)

Alle lof voor zijn spindokters en tekstschrijvers. Ze zijn hun gewicht in goud waard. Arm Amerika. Blij dat er een brede oceaan is tussen ons en hen...
P
Als God zo tegen je spreekt waar leg dan je belijdenis, in ieder geval niet met modder gooien naar je tegenstanders en uitgaan van je eigen mogelijkheden en gave die tot eer van God zijn, en misbruik de naam van de Allerhoogste niet om je eigen ego te VEREHEERLIJKE.
Toon meer reacties (6)