dit is de zaterdag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2020 door Redactie

Fel debat over abortus: "Waarom maak je het vrouwen nog moeilijker?"

Tijdens de meest recente uitzending van het radioprogramma Dit is de Zaterdag ontstond er een fel debat over abortus. Daarbij kwam onder meer ter sprake dat er een kentering te zien is in de discussie rondom dit onderwerp. Ook werd er gesproken over de waarde van het ongeboren leven: “We krijgen steeds meer oog voor de waarde die het ongeboren leven vertegenwoordigt.”

Tom de Nooijer en CIP-redacteur Jeffrey Schipper bespraken dit debat en andere aan abortus gerelateerde onderwerpen in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 5:22.

Rozemarijn Brus, redacteur bij de NieuwsBV, begon over een door de Verenigde Staten ondertekende declaratie waarin zij zich uitspreken tegen abortus. Deze werd in totaal door 31 landen ondertekend. Ze stelde zo’n declaratie problematisch te vinden. “Ik vind dat abortus een recht is. Jij mag bepalen of je abortus wil plegen of niet. Ik schrok er wel een beetje van. Ik dacht: het is 2020, wat gebeurt hier?” Ook vertelde ze dat wellicht de abortuswetgeving in de Verenigde Staten strenger wordt met de nieuwe opperrechter Amy Coney Barret. “Als je abortus verbiedt, betekent dat niet dat het niet meer gebeurt. Als het legaal gebeurt, is het heel erg veilig.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- CIP op het Binnenhof: "Ik denk dat bedenktijd bij abortus altijd goed is"
- Gert-Jan Segers: "Laat wat we zeggen over abortus doordrongen zijn van naastenliefde"
- Kees van der Staaij wijst op noodzaak bedenktijd abortus: "Er is vaak sprake van dwang"
- Kamermeerderheid voor afschaffen bedenktijd abortus, opvallende draai SP
- Waarom Biden waarschijnlijk meer abortussen voorkomt dan Trump
Meer over Abortus »

Reacties

J
Verschrikkelijk dat er zo makkelijk wordt gepraat over het beëindigen van leven. Ik bid dat Jezus spoedig mag terugkomen. Ellendig, vervallen en duivels is deze wereld
Die laatste zin van rozemarijn zegt alles. Als je een kind geen goed leven kan bieden moet het een keuze zijn om abortus te plegen. Dus het kind de toegang weigeren op deze aarde. Voor jou geen plek. Maar gelukkig in Gods koninkrijk wel. Dit mag ook een grote troost zijn voor de mensen die abortus hebben gepleegd maar spijt hebben later.
K
Vrouwen moeten ondersteuning krijgen. Om abortus te plegen? Maar dus niet om een kind te krijgen?Een paar dingen zouden helpen: leer alle jongeren dat seks niet vrijblijvend is. Leer ze dat abortus ingrijpend is. Leer dat voorbehoedsmiddelen nooit 100% betrouwbaar zijn. Leer jongens dat zwangerschap niet alleen het probleem van het meisje is. En maakt de pil gewoon weer gratis beschikbaar in het basispakket.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen