J. J. Grandia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

30 november 2020 door Jeffrey Schipper

Ambtsdrager GerGem: "Als verloren zondaar werd ik voor God gedaagd"

“God ontdekt ons aan onze armoede, blindheid en naaktheid. De Heilige Geest geeft arm-makende genade om bij een rijk God uit te komen.” J. J. Grandia ontdekte dat een leven met God rijk maakt. Een leven waarin geen plaats is voor de zonde. Dit roept allerlei vragen op. Wie is de God van de Bijbel? Wie is Hij voor mij? Hoe weet ik dat het waar is wat in de Bijbel staat? Deze vragen komen aan de orde in zijn boek ‘Ken jij God?’. De ambtsdrager uit de gereformeerde gemeente in Gouda beantwoordt een aantal vragen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van J. J. Grandia te bestellen

Reacties

C
Een groot deel van dit artikel is wat mij betreft in het Chinees geschreven. Tijdens het eerste antwoord ben ik Grandia al volledig kwijt. Wellicht is dit artikel alleen bedoeld voor bevindelijk gereformeerden?
Ik snap de schrijver wel wat hij bedoelt omdat ik er ooit vandaan kwam. MAAR ....... wanneer wordt de gergem taal eens aangepast? De jongeren (en ook ouderen) snappen deze taal niet meer. Het komt niet over, het is kanselnapraat. Zo praatte Jezus ook niet tegen de mensen.
P
Deze nuances zijn inderdaad alleen te volgen voor de mensen die in deze kring opgroei(d)en. Nog altijd komt het weer neer op: vraag maar veel om..... een nieuw hartje, ontdekkend licht en ga zo maar door. Maar echt ontdekkend licht aan iemand meegeven door ronduit te zeggen dat bij God genade te vinden is blijft moeilijk! Hoe is het mogelijk bij zo'n vrijgevig God. In mijn familie werd daarom jaar in jaar uit de zonde volgehouden onder het mom: God moet je redden, jij kunt er niets aan doen. En dus bleef de familieruzie in stand! Helaas!
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events