Bernice Strijker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

01 december 2020 door Esmee Splinter - Elsa Schaddelee

Bernice verloor vier broertjes bij een woningbrand: "Toen alles wegviel bleef God over"

"Pas nu weet ik dat de brand, dat alles wat in mijn jeugd gebeurde, mij een diepere laag heeft gegeven. De angst voor een verlies is veel groter, maar het liefhebben van het leven ook." Bernice Strijker (25) leidt een afgezonderd leven samen met haar ouders en veertien broers en zussen, totdat in 2009 ‘s nachts brand uitbreekt in hun huis. Vier broertjes overlijden ter plaatse. Het is voor Bernice, hoe verdrietig ook, een nieuwe start: ze leert God kennen als de liefdevolle Vader. Zij deelt met Elsa Schaddelee in de Called for Greatness-podcast haar verhaal.

In ons christelijk leven kennen we allemaal pieken en dalen. Sommige maanden staan in het teken van God en je geloofsleven, op andere momenten vraag je je af waar Hij is. De ene dag neem je alle beslissingen met Hem, heb je tijd voor een ochtendgebed en leef je uit liefde. De volgende dag is het een gevecht tegen de klok om op tijd op werk te komen, leef je van deadline tot deadline en ben je vervolgens boos omdat het huis bij thuiskomst een zooitje is. Het zijn de bekende pieken en dalen. Maar stel dat we iets heftigs meemaken? Wat doet dat met ons geloof?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel mooi verhaal en bemoediging Bernice. Dank daarvoor en Gods zegen.
T
Een hoop mensen bouwen hun toren van Babel omdat ze dan dichter bij God denken te wezen/komen. Het is vroom, vromer, vroomst. Boven op die toren is God helemaal niet. De mensen zien elkaar en begrijpen elkaar niet meer.Blijf altijd met twee benen op de grond, alleen daar tussen de mensen kan men de aanwezigheid van God ervaren.
N
Tim dat voorbeeld van jou keert de zaak juist om, lees de torenbouw nog maar eens na . Dan zal je ontdekken ,dat die bouw juist bedoelt was om elkaar te zien en een sterke eenheid tussen mensen te smeden. Zodat ze zelfverzekerd ,krachtig ,succesvol ,welvarend en onafhankelijk zouden worden. Zodat Gods zegen juist overbodig werd voor hun leven. God zorgt er ,als antwoord ,juist voor dat ze elkaar niet meer begrijpen .In de eenzaamheid kan je God juist wel ervaren ,zie b.v. de zeer vrome Daniël(3 keer per dag!)