ger gem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 oktober 2020 door Redactie

Wederom journalisten bij kerken: "Verrekijker nodig om iedereen te kunnen zien"

Verschillende kerken in Nederland kozen er afgelopen zondag opnieuw voor om samen te komen met meer dan dertig personen. Daarbij werden alle voorzorgsmaatregelen zorgvuldig in acht genomen. Hoewel er geen kerk als coronabrandhaard is aan te wijzen, werden ze opnieuw nauwlettend in de gaten gehouden door journalisten. Een overzicht. 

Dit keer stonden met name kerken in Leerdam, Barneveld en Krimpen aan den IJssel in de belangstelling. RTL Nieuws bericht bijvoorbeeld over de Sealthiëlkerk in Leerdam, waar zondag ruim 200 mensen de dienst bijwoonden. Normaal gesproken is er in de grote kerk van de Gereformeerde Gemeente in Nederland ruimte voor een kleine 1200 kerkgangers. Minder dan 20 procent van het gebouw was dus bezet. Ook werden alle maatregelen in acht genomen. Iedereen hield 1,5 meter afstand, mensen kwamen met mondkapjes naar de kerk en kerkgangers moeten zichzelf aanmelden via een digitaal systeem.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
- Staphorst: gevaarlijke coronabrandhaard of gezochte zondebok?
- Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
- Coronavirus piekt in Staphorst, Hersteld Hervormde Kerk grijpt in
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Ook bij deze christelijke opiniesite kom ik tot mijn verbazing de 'Mieraskerk' tegen. Wat is in de media het toch gebruikelijk geworden om elkaar na te babbelen. Van de redactie van CIP mag ik verwachten dat zij deze kerk (die in de volksmond in Krimpen zo heet omdat ds. Mieras daar vele jaren als predikant aan verbonden was) een "Oud Gereformeerde Gemeente" zou noemen, een kerk kan toch niet een dominees-kerk heten? Dat doet de naam van de Allerhoogste geen eer aan. Het laatste 'overigens' geldt voor trouwens voor alle genoemde gemeentes.
A
Dit is ranzige en zeer bedenkelijke journalistiek, beter gezegd riooljournalistiek. Kerken, ondernemers etc. achternajagen en hen betrappen op het overtreden van coronaregels. Zo dwingen ze meer en hardere controles af met hun vernietigende vorm van journalistiek. Ze houden de lezer liever in angst, ze jagen de autoriteiten op om nog drastischer maatregelen te nemen, wetende dat ze onze samenleving daarmee sociaal en economische ravijn in duwen. https://www.isgodgoed.nl/bedenkelijke-journalistiek/