Ramiro Munoz
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

05 november 2020 door Geerten van Breugel

Ramiro ervaarde de leegte van verslaving ook in de kerk: "Zelfs bij de meest krachtige gebedsstrijders"

Waar veel Nederlanders zich vooral door de coronacrisis heen worstelen, schreef Ramiro Muñoz Carvajal het boek ‘Niet alles is verloren; een ode aan Howard Geld’. In het boek neemt hij je mee in de wereld van Bastiaan, een verslaafde in Rotterdam. Muñoz: “De leegte van verslaving vind je ook in de kerk, zelfs bij de meest krachtige en fervente gebedsstrijders.” 

“Ik vind het belangrijk dat mensen de wereld van de verslaafde persoon kennen en begrijpen hoe ze tot transformatie komen”, zegt Muñoz. Zelf heeft hij ook een roerig leven achter de rug met drugsgebruik in zijn tienerjaren, een scheiding en vertrek uit de christelijke gemeenschap waarin hij zeer actief was. Ook maakte hij een verandering door en volgt hij zelfs een opleiding tot ervaringsdeskundige. Muñoz durft zijn leegte “recht in de ogen te kijken”: “Ik ben er niet bang meer voor.” 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Ben jij ook benieuwd naar het boek? Koop het hier

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Goed artikel. Maar mijn ervaring is dat een goede gemeente van levensbelang is. Ik ben zelf gezegend met een gemeente waar een hug en een knuffel er bij hoort maar ook een vermaning heeft ieder mens op zijn tijd nodig. Zoek zo'n gemeente raad ik aan want ik dank de Heer dat ze er wel zijn!
J
Mag ik vragen bij welke gemeente u zitIk zoek een geschikte gemeente