heugten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 oktober 2020 door Gert-Jan van Heugten

Vinden we onze zondagse samenkomst belangrijker dan naastenliefde?

Laatst keken mijn vrouw en ik naar een aflevering van het programma Meester Frank Visser doet uitspraak (terzijde: konden ze geen pakkender titel bedenken?). Het was een interessante zaak, want het ging over geluidsoverlast veroorzaakt door een Rotterdamse pinkstergemeente. En ik kan je zeggen: het is maar goed dat deze gemeente niet in het gelijk werd gesteld.

Bij de bewuste aflevering van Meester Visser namen de bovenburen van tweehoog, een jong stel, contact op met de rechter-op-bestelling. Ze hadden al jarenlang last van de uitbundige muziek van een pinkstergemeente op de begane grond van hun pand. Niet een paar uurtjes op zondagochtend, maar de hele zondag, plus bijna elke avond doordeweeks en in het weekend. Het kerkbestuur ontkende dit glashard, en dus schakelde meester Visser een geluidsexpert in. Tot ieders verbazing (behalve die van de voorganger) was er in de woning van de aanklagers inderdaad bijna niets te horen tijdens de dienst. Bij de uitspraak onthulde de rechter dat de geluidsexpert ook op andere momenten had gemeten, en dat het geluidsniveau – ondanks dat de kerk het die ene zondag wat had gedempt – de normen overschreed. Het oordeel? De kerk mag geen versterkte muziekinstrumenten en basdrum meer gebruiken tot de geluidsisolatie op orde is gebracht, een investering van enkele tienduizenden euro’s.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Spijker op zijn kop. Hoe kun je ooit het evangelie verkondigen als je al niet in staat bent rekening te houden met je omgeving?
R
Ook ik heb de uitzending gezien en ben er lang in mijn gedachten mee bezig geweest. De opmerking van een van de kerkleider: we blijven voor jullie bidden en we wensen jullie Gods zegen houdt mij bezig. De zondag daarop hoorde ik een preek n.a.v. de tien geboden. Het ijdel gebruiken van de naam des Heeren. Wat is dat????We hebben er voor het gemak vloeken

van gemaakt, maar als je niet de minste wil zijn en het afdoen met: we bidden voor jullie en wensen je Gods zegen is zoiets als vloeken in de kerk.
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events