Jurrien ten Brinke, Marc Floor, Lize Marie - Moria Lesbos Just a Million
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 oktober 2020 door Nienke Alblas

Jurrien ten Brinke bezocht Lesbos: "In kamp Moria zijn kinderen van God die dramatisch lijden"

Samen met je kinderen naar Lesbos? Tien jaar geleden klonk dat nog als een gezellige familievakantie, maar sinds vijf jaar is de situatie op het eiland heel anders. "Er vindt een humanitaire ramp plaats op Lesbos", vertelt Jurrien ten Brinke aan CIP. Samen met zijn vrouw en zes kinderen probeert de strijder voor gerechtigheid aandacht te vragen en geld op te halen voor onder andere vluchtelingen. Het doel is één miljoen euro, Just a Million

Het zien van het afgebrande vluchtelingenkamp Moria en spreken van bewoners van het nieuwe kamp op de legerbasis maakte veel indruk op de vader en zijn kinderen. "Er ging van alles door mij heen: wanhoop vanwege deze situatie, een grote drive hier wat aan te willen doen, dankbaarheid dat we die kans krijgen!"

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Vluchtelingen
- Christelijk gezin wordt mogelijk morgen uitgezet naar Iran: "Rechter vindt hun geloof niet oprecht"
- Voorganger Zhang moet Beijing verlaten
- Angelique Bos schreef een kinderboek over bootvluchtelingen: "In 2015 was Moria al een chaos"
Meer over vluchtelingen »

Steun Just a Million!

Reacties

K
Hoe goed bedoeld ook allemaal, het probleem op Lesbos los je niet op met geld. Daarbij kijkt Jurrien met westerse ogen naar de omstandigheden daar. Die zijn verre van ideaal, maar niet per se slechter dan het land van herkomst.

West Europa is de heilige graal voor welke vluchteling dan ook, maar de reis naar West Europa, is vol met gevaar. Als je mensen wilt echt wilt helpen, moet je voorkomen dat ze die reis gaan maken. Wij kunnen hier niet de halve wereld opvangen. Dan moeten we ook niet stimuleren om hier heen te komen.
C
Helemaal mee eens, maar de welvaart is ook wel erg onrechtvaardig verdeelt. Maar het is zeker zo, en eigenlijk is het niet eens eerlijk, de mensen die geen geld hebben voor de overtocht moeten daar maar blijven. Beter is om in het vertrekland mensen die echt in aanmerking komen eruit te selecteren en een kans te geven hier in Europa. Maar wel dat als de oorlog over is, men weer teruggaat om het land op te bouwen, in plaats van

hier in een uitkeringssituatie te blijven ( 2.5 jaar na het verkrijgen van een status heeft 11 % werk

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen