barneveld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 oktober 2020 door Redactie

Media besteden opnieuw volop aandacht aan kerken

Opnieuw domineerde een kerk zondag de nationale pers. Dit keer stortten de media zich op de Gereformeerde Gemeente in Barneveld. Hoewel de gemeente, die samenkomt in een groot gebouw, het aantal bezoekers opnieuw drastisch naar beneden bracht, kwamen er nog steeds 200 kerkgangers naar de dienst.

Het was voor diverse media reden om wederom groot uit te pakken. De kerk is echter dermate groot dat de coronamaatregelen goed en streng nageleefd kunnen worden. Normaal gesproken is er ruimte voor tweeduizend kerkgangers. Daardoor was het gebouw nu slechts voor 10 procent bezet en kon men voldoende afstand houden. Ook andere richtlijnen werden streng nageleefd. Zo droegen vrijwel alle kerkbezoekers een mondkapjes bij aankomst en was het verplicht om de handen te desinfecteren.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

O
Musea mogen ook nog steeds honderden mensen ontvangen. Alles volgens de hygiëne- en afstandsregels. Daar hoor je helemaal niemand over. Maar rond de kerk is het weer raak. Die zijn niet 'solidair' (raadslid Barneveld). Typisch voorbeeld van: het bijwonen van een kerkdienst op gelijke hoogte gezet als een potje biljarten in een café, wat nu ook niet mag. Dus ook de maximaal 30 is eigenlijk ook niet solidair. Een veel betere norm dan 'solidariteit' is: 'verantwoord'. En op dat punt is in de kerken niets mis.
Het heeft er veel van weg dat tal van journalisten lijden aan het zgn 'bedriegerssyndroom'.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events