Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 oktober 2020 door Redactie

Fel debat in Kamer over abortus en actieve levensbeëindiging doodzieke kinderen

Donderdagavond werd er in de Tweede Kamer fel gedebatteerd over verschillende medisch-ethische onderwerpen. Onder andere het voornemen van het kabinet om meer ruimte te creëren voor actieve levensbeëindiging bij kinderen van 1 tot 12 jaar met uitzichtloos lijden kwam ter sprake. Ook ging het geruime tijd over abortus: "Het is niet het weghalen van een wratje. Hoe we het ook wenden of keren: het gaat om het doden van menselijk leven."

Tijdens het debat ging het allereerst over de Evaluatie Wet afbreking zwangerschap. Voor het eerst in vijftien jaar werd deze wet geëvalueerd. SGP-voorman Kees van der Staaij stelde in zijn bijdrage echter dat het resultaat wat hem betreft onder de maat en eenzijdig is. “Er wordt nauwelijks ingegaan op de naleving van de zorgvuldigheidseisen. Ik was ook zeer verbaasd dat allerlei abortusklinieken weigerden mee te werken. Ze zijn dat op grond van subsidieregeling verplicht. Is hier met hen over gesproken? Wat voor gevolgen heeft dat?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Moedig en gevoelig hoe v.d. Staaij gefundeerd beargumenteerd.

Dijkstra komt niet verder dan zgn intimidatie als argumentatie dat zo weinig vrouwen er niet over willen praten, pure quatsch.
Inderdaad, vanuit ons maakbaarheidsdenken kunnen wij niet alles oplossen. Moeten we dan maar de natuur z’n gang laten gaan of mogen we dan kiezen voor een andere, minder smartelijke oplossing? Vreselijk, dit dilemma! Ouders, die om hulp schreeuwen ter wille van hun kind voor wie het levenseinde nabij is, willen hun kind heus niet ‘doden’, maar zij smeken, dat hun lieveling verder lijden mag worden bespaard. Om dan te spreken van ‘doden door de dokter’ vind ik niet zo fijngevoelig. Onze doctoren zijn geen kampartsen uit WO II!
Waar blijft het geluid van de christenunie?
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen