Ds. M. B. van den Akker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Van den Akker is 50 jaar dominee: "Gods koninkrijk reikt verder dan de Gereformeerde Bond"

“Discussies over psalmen zingen worden overschat. Gods koninkrijk reikt verder dan een lidmaatschap van de Gereformeerde Bond.” Ds. M. B. van den Akker is alweer vijftig jaar actief als dominee. Naar aanleiding van zijn ‘tropenjaren’ in de Biblebelt, bijzondere ervaringen rondom het avondmaal en een burn-out zocht CIP.nl de emeritus-predikant op in zijn woonplaats Nieuwerkerk aan den IJssel.

Op de vraag waarom Van den Akker meer dan vijftig jaar geleden dominee is geworden, blijft het even stil. “Het is een wonder. Ik vroeg niet naar God. Hij vroeg wel naar mij.” Zijn ogen glinsteren wanneer de paasboodschap ter sprake komt. “Dát is de kern van het Evangelie. Niet alleen voor anderen. Ook voor mij! Hoe ouder ik word, hoe groter de verwondering hierover.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Wat zou het goed zijn wanneer meer mensen, net zoals deze dominee, beseffen, dat ze maar een heel klein onderdeeltje zijn van een wereldwijde kerk. Dat relativeert een hoop, zodat er tijd en ruimte overblijft om waar het echt om gaat.
J
Heel vaak heb ik tegen mijn belijdeniscatechisanten gezegd: ‘Er klopt niets van, maar het is wel waar.’ En zo is het!! Met dankbaarheid denk ik terug aan uw preken dominee.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen