Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2020 door Patrick Simons

Dit waren de bijdrages van de christelijke partijen aan het coronadebat

Woensdag vond in de Tweede Kamer een debat plaats over de nieuwe coronamaatregelen die een dag eerder door premier Rutte werden aangekondigd. Daarbij was een opvallende rol weggelegd voor D66-voorman Rob Jetten. De fractievoorzitters van de christelijke partijen kwamen ook uitgebreid aan het woord: “Ik mag mijn moeder niet omhelzen, maar mensen mogen wel naar een prostituee.”

Het gaat niet goed, zo concludeerde Gert-Jan Segers namens de ChristenUnie in zijn bijdrage: “We nemen stevige maatregelen. Er is een gedeeltelijke lockdown. En dat doen we op hoop van zegen.” Hij vroeg, net als veel andere sprekers in de Kamer, om zelfreflectie. “Is het dan toch te laat? Toch te weinig? Is dan toch de opschaling van de testen zodanig niet goed gegaan dat we er niet klaar voor waren, voor die tweede golf?”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

N
D'66 en in dat geval Jetten spreken weer zonder kennis van zaken. Wordt tijd dat hij het stokje overdraagt aan Sigrid Kaag. Maar of je door de hond of de kat gebeten wordt.... ?? Blijft een antichristelijke onverdraagzame partij. Wel tolerant voor degenen die denken zoals zij.
@Nico Geleijnse. Uw (overigens wel begrijpelijke) reactie is net zo te kort door de bocht als de interruptie van Rob Jetten in het debat van gisteren. Rob Jetten kwam ruiterlijk terug op zijn pijnlijke, onware en onhoudbare uitspraak over Staphorst. Maar wat hij verder zei in zijn interruptie als reactie op het altijd maar weer gemeen neerzetten van migranten door Wilders was toch heel terecht!? En… Siegrid Kaag is een uitgesproken gelovige partijleider.
N
Kosse Jonker, dat Jetten zijn onjuiste reactie ruiterlijk had toegegeven had ik op dat moment niet meegekregen. Dat neem ik dat terug . Dat hij Wilders corrigeerde is ook terecht. Over de geestelijke status van Sigrid Kaag laat ik.mij niet over uit. Wel vraag ik mij af hoe je kan functioneren in een partij die het autonome denken van de mens centraal heeft staan zonder rekening te houden met Gods geboden. Misschien moeten we daar nog eens over praten in een corona vrij horecagelegenheid als het daar nog van komt.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen