sean feucht let us worhsip nashville corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

15 oktober 2020 door Redactie

Vrouw raakt geloof kwijt vanwege bijeenkomsten corona-overtreder Seun Feucht

Normaal gesproken zouden we God prijzen voor de samenkomst van duizenden christenen die Hem openlijk aanbidden. Wegens het coronavirus ligt dit nu gevoeliger. Aanbiddingsleider Sean Feucht organiseert sinds deze zomer bijeenkomsten onder de titel Let us Worship als 'tegengeluid'. Duizenden christenen aanbidden God zonder social distancing en mondkapjes. "Die dag verloor ik mijn geloof", zegt schrijfster en activiste D. L. Mayfield.

Niet alle christenen zijn blij met de samenkomsten, ondanks dat zij uit dezelfde kerkstroming komen. "Ik kende bijna elk woord van de liederen die werden gezongen, maar ik kon niet meezingen", stelt schrijfster en activiste D. L. Mayfield naar aanleiding van de concerten van Sean Feucht. "Ik verloor mijn geloof die dag, omgeven door aanbidding." Mayfield volgt de diensten van Feucht, niet om God te aanbidden, maar om te protesteren bij de bijeenkomsten. "Ik kan mezelf geen evangelical meer noemen, omdat dit verband houdt met witte gelovigen in Amerika die verlangen naar een autoritair land waarin christenen boven anderen staan."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
- Coronavirus piekt in Staphorst, Hersteld Hervormde Kerk grijpt in
- De coronadiscussie in christelijk Nederland: vechten of voeten wassen?
- SGP-Kamerlid: "Gezonde mensen worden uitgesloten van het openbare leven"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Op het moment dat je dreigt te verdrinken is het niet handig om je reddingsboei los te laten.
Waarom verliest Mayfield haar geloof, juist op het moment dat zó duidelijk is, wat er fout zit in wat ze tot dan toe deed(geloofde). Zou juist andersom moeten werken als je ziet wie het probleem is, in dit geval Feucht.
G
Maskers helpen niet, ook 1,5 of 2 meter niet. Kijk maar naar geuren die je op 50 meter of meer kunt ruiken (iemand rookt een sigaret). En dat zijn feromonen, moleculen! Het virus is zelfs kleiner dan atomen! Dus als moleculen merkbaar zijn over grote afstand kun je stellen dat virussen zich ook moeiteloos verplaatsen over een vergelijkbare afstand. Bij het RIVM stellen ze dat er bij minimaal 1 miljoen antistoffen aanwezig zijn.

Wij maken ons dus bang voor iets wat we toch niet kunnen vermijden.
Toon meer reacties (2)