HHK Staphorst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2020 door Redactie

Hoe kerkgangers uit Staphorst worden behandeld als uitschot van de maatschappij

In een paar dagen tijd stond het leven van kerkgangers in Staphorst volledig op z’n kop. Sommigen mochten niet meer naar hun werk komen, anderen moesten als enige verplicht een mondkapje op naar het werk en weer iemand anders werd vriendelijk verzocht niet op haar stage te verschijnen. En het werd erger: er kwamen bedreigingen binnen, doodsbedreigingen zelfs. De reden? Ze hadden een kerkdienst bezocht.

Staphorst werd midden in de coronacrisis plotseling het centrum van de aandacht. Waar de echte brandhaarden in de randstad te vinden zijn, waar volgens diverse onderzoeken veel vakantiegangers en jongeren het virus na de zomer door het land verspreidden, wees alles en iedereen plotseling naar Staphorst. Daar organiseerde de plaatselijke hersteld hervormde kerk namelijk diensten met zo'n 600 mensen. Dat de diensten werden verspreid over verschillende ruimtes, dat er een zeer uitgebreid coronaprotocol gold en dat er stevige voorzorgsmaatregelen werden gehanteerd, was ineens niet meer belangrijk. De zondebok was gevonden. Het was Staphorst. Het was de kerk.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
Mattheüs 5: Zalig bent u als men u smaadt en vervolgt, en door te liegen allerlei kwaad tegen u spreekt, omwille van Mij. Verblijd en verheug u, want uw loon is groot in de hemelen, want zo hebben ze de profeten vervolgd die er vóór u geweest zijn.
C
Onvoorstelbaar, dat mensen die zich strikt houden aan de opgelegde regels, en alles hebben gedaan om zo veilig mogelijk naar de kerk te kunnen gaan, nu als uitschot worden behandeld!

Ik vraag me af hoelang christenen nog 'geduld' worden in onze maatschappij. Overal horen we kritiek op 'Staphorst', en de negatieve aandacht voor deze kerkelijke gemeente kan wel eens een voorbode zijn voor christenvervolging. Het begint altijd op 'kleine schaal'....
Deze smaad komt men wel te boven in de wetenschap dat ons geen veilige reis is beloofd maar wel een behouden aankomst, vreest niet. Een grotere zorg betref de zogenaamde onafhankelijke en objectieve journalistiek in ons land. Journalisten zouden er goed aan doen hun beroepscode nog eens te herijken en eens goed in de spiegel te kijken.
Toon meer reacties (31)