Henk en Diana Koelewijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 oktober 2020 door Hendrina de Graaf

Henk Koelewijn beschuldigd van kindermishandeling: "Het is één grote fantasie"

Regelmatig rijdt er een geheime auto langs. De telefoon wordt getapt. In de kamer kan maar zo afluisterapparatuur aanwezig zijn. Henk Koelewijn (61) houdt met alles rekening. In 2018 veroordeelde de rechter hem voor de mishandeling van zijn kinderen. Henk ging in hoger beroep. De zaak komt vandaag, op dinsdag 13 oktober, voor het Gerechtshof in Arnhem. In die tussentijd wachtte Koelewijn met zijn vrouw Diana Koelewijn-Saul het vonnis in een stille woning af.

Koelewijn groeit op in een doorsnee christelijk gezin. Zijn ouders krijgen drie kinderen, Henk is de eerstgeborene. Thuis hebben ze televisie. Zijn vader heeft een eigen voegbedrijf. Vanaf een jaar of tien helpt Henk op zaterdag een beetje mee. De Koelewijns luisteren wekelijks naar de prediking van ds. Vlietstra. "Ik kon heel goed met hem opschieten." In die tijd heeft Henk met niemand problemen. Als Koelewijn 21 is, komt hij tot geloof onder christelijk gereformeerde prediking: "Je gaat alles anders bekijken. Op een gegeven moment denk je: hier klopt geen barst van. En dan begint het gesodehannes. En dat is weer wat je terugvindt in het Woord."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Mag ik bedenkingen hebben bij het plaatsen van zulk een artikel? Het voelt niet goed aan. Misschien moet CIP zich hierover bezinnen?
Ik heb het artikel/interview nog eens herlezen en ik zou het eerlijk gezegd verwijderen. Niet alleen voor het echtpaar in kwestie, maar ook voor de familieleden. Het is zo'n bevreemdend verhaal, boordevol onduidelijkheden, en zware beschuldigingen. Ik las ooit eens in verband met "verregaande vrijmoedigheid" in sommige TV-programma's dat "sommige mensen tegen zichzelf zouden moeten beschermd worden". Zo ook hier...
L
Wat is dit heftig om te lezen...
Toon meer reacties (29)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen