Jan Wolsheimer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 oktober 2020 door Redactie

Jan Wolsheimer sprak met Grapperhaus: "Kerk Staphorst heeft de boel op scherp gezet"

“Tijdens het gesprek met Grapperhaus dacht ik: ‘Heer, wat zou U doen?’ Ik hoop dat christenen die op Twitter schreeuwen dat hun recht is ontnomen nadenken over Christus”, aldus Jan Wolsheimer in gesprek met Groot Nieuws Radio. De directeur van MissieNederland vertegenwoordigde afgelopen maandag tijdens het gesprek met minister Grapperhaus de ‘religieuze koepelorganisaties’. Op basis van dat gesprek nam Grapperhaus een omstreden besluit: kerken mogen maximaal dertig mensen toelaten.

Wolsheimer maakt duidelijk dat er geen sprake is van “een geslaagde exercitie”. “Dit voorstel is niet afkomstig uit kerkelijke hoek. Het voorstel van Grapperhaus is zwaarder dan we ons naar aanleiding van het voorgesprek konden voorstellen. De uitkomst viel ons behoorlijk tegen.” De directeur maakt duidelijk dat er met Grapperhaus verschillende opties zorgvuldig zijn besproken. “Maar de noodzaak is groot. Het aantal ziekenhuisopnamen moet snel afnemen en de reguliere zorg mag niet sneuvelen. Vandaar dat we teruggaan naar de regel van begin maart.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Oeps, ik lees tot en met vers 27, dat werpt toch een ander licht op de vergadering..

Dus Efeze 5 : 15tm27.
J
Als christen draag je ook maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zolang mensen die corona-verschijnselen hebben of mogelijk een besmet gezinslid toch naar de kerkdienst gaan dan kun je als kerkleiding (kerkenraad / oudsten) maar één ding doen: online-diensten. In ons dorp zijn er een aantal besmettingen. De chr. school gaat dicht. Als drie kerken hebben we besloten om voor vier weken een online dienst te houden zonder gemeenteleden. Dit op grond van Efeze 5: 15-16.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen