Belder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 oktober 2020 door Ds. J. Belder

Onvervalst staaltje christenhaat in Staphorst

Ondergaat de Staphorster hersteld hervormde gemeente het lot van Daniël, die het verboden werd trouw te zijn aan zijn God? Hem te dienen en te gehoorzamen? Daniël had vijanden die hem naar het leven stonden en hem verlinkten bij de overheid. De Staphorster geloofsgemeenschap heeft ze ook. Hoe wisten de media anders dat ze afgelopen zondag op het goede moment bij de dorpskerk zich moesten opstellen? Zit het verraad in eigen kring?

De woede die zondag op de social media losbarstte over de Staphorster kerkgang is een onvervalst staaltje van christenhaat. We zitten al volop in de verdrukking en het zal alleen maar erger worden. En dan zijn er ook nog zogenaamde christenpolitici die ons – de laatste getrouwen in dit land - dwarsbomen en met de vijand heulen. Schijnheiligen zijn het, lafaards, afvalligen. Het komt uit wie en wat je bent, een Daniël, een Petrus of een Judas … Zitten we al niet volop in de spanning tussen Romeinen 13 – de overheid gehoorzamen – en Openbaring 13 – de macht van het beest erkennen?! Mijden we het conflict met Achab en Pilatus? Maar dat is verraad aan Jezus Christus!

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. J. Belder
- God gaf ons een medicijn tegen het Nederlandse klaagvirus
- Een goed gevoel is doorslaggevend, ook in christelijke kringen
- Sympathie voor FvD en PVV uit orthodox-christelijke hoek intrigeert mij
- Waarom kritiek op schuldbelijdenis kerken begrijpelijk is
- Is minister Grapperhaus een farizeeër?
Meer over Ds. J. Belder »

Reacties

H
Wat een mooi en echt christelijk antwoord. Lijdende ten onrechte. Juist dan blijken het christenen te zijn. Staphorst was de bliksemafleider voor maatschappelijke spanning. Verheugt u Staphorst!
K
Laten wij het licht der wereld zijn, en het zout der aarde.

En laten wij vooral niet ons zelf opsluiten achter onze kerkmuren.
P
De media drijft het op de spits en veroorzaakt opstand binnen de christelijke wereld wat tot scheuringen lijd in de verhoudingen onderling door invloed van buitenaf. Invloeden van de satan die niet ophouden om het belijden van onze God te verhinderen, maar uiteindelijk staan we sterk in die Ene Naam.
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen