grapperhaus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2020 door Redactie

Nieuwe afspraken met kerken: Maximaal 30 personen aanwezig tijdens eredienst

Minister Grapperhaus heeft aanvullende afspraken gemaakt met kerkorganisaties. Er mogen nog maar 30 mensen tegelijk in een kerk aanwezig zijn tijdens een dienst. Dat is de uitkomst van een overleg tussen minister Ferd Grapperhaus en het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken.

Volgens de nieuwe afspraken worden diensten zoveel mogelijk digitaal georganiseerd en wordt er ook niet meer gezongen door degenen die wel aanwezig zijn. Met de nieuwe afspraken gaan de kerken terug naar de situatie van de intelligent lockdown die begin maart in Nederland gold.

Religieuze samenkomsten waren uitgezonderd van de vorige week aangekondigde maatregelen. Volgens deze maatregelen geldt er een maximumaantal bezoekers van 30 bij bijeenkomsten in publieke binnenruimtes. Kerken hoefden zich daar dus niet aan te houden. Daarbij golden echter wel strenge voorwaarden, die door kerken goed worden nageleefd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Het is duidelijk dat men niet weet waarover het gaat in kerkdiensten en hoe het er aan toe gaat. Dit is pure vijandschap tegen de kerk! Men hield zich netjes aan de regels, er zijn in kerken geen clusterbesmettingen vastgesteld. De kerken moeten er op rekenen dat zij nog meer over zich heen zullen krijgen.

Wilders vergelijkt een een café met een kerk..... Wie wijs is merkt op deze dingen!
K
"De regering heeft regie verloren", schrijft dominee J. Holtslag op Twitter. "Besluiten worden genomen onder druk van publieke opinie. Net als eerder met de sluiting van de scholen en de invoering van de mondkapjes."

Dit dus. Op deze manier trekt helemaal niemand zich nog van welke maatregel dan ook aan. Het waren juist de kerken die zich netjes aan de maatregelen hielden.

Grapperhaus had juist de kerken moeten verdedigen en als voorbeeld stellen dat goed gedrag beloond wordt.
O
De overheid zwicht voor de publieke opinie, maar de kerken evenzo. Een rechte rug in de storm was hier het beste antwoord geweest. Zo maakt de kerk zichzelf tot een speelbal. En de hel lacht erom, want zo gaat het de goede kant op.

Hier past maar één houding: verootmoediging voor de Koning van de kerk en het leven beteren. Laten we Dankdag omzetten naar een boetedag en en masse naar de kerk gaan. En laat vooral alle mogelijke radio- en tv-ploegen maar komen. We zijn niet immuun voor het corona, maar dienen wel een grote en machtige Koning!
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen