jan hoek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

02 oktober 2020 door Patrick Simons

Een christen heeft volgens dr. Jan Hoek geen gemakkelijk leven: "Jezus volgen is levensgevaarlijk"

“Het volgen van Jezus is levensgevaarlijk.” Dat zei dr. Jan Hoek afgelopen zondag tijdens een preek in de hervormde kerk van Voorthuizen. Hoek preekte over de roeping van Gideon en de roeping die alle christenen hebben. Daarbij onderscheidde hij twee hoofdlijnen: een profeet die de wet leest en een engel die het Evangelie brengt.

“De Bijbel is bepaald geen sprookjesboek”, begint Hoek zijn preek. “Het is geen boek waar alles rozengeur en maneschijn is. Heel vaak lezen we in de Bijbel over donkere tijden en benarde situaties. Dat geldt zeker voor het boek Richteren. We zien in dit boek eigenlijk een repeterende breuk. Iedere keer weer is dat volk Israël ontrouw aan God en gaan ze achter de afgoden aan. Dat is ook wat er in het zesde hoofdstuk gebeurt. God heeft het volk uitgeleverd aan de Midianieten.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Hoezo "levens" gevaarlijk met het EEUWIG LEVEN?
J
Mooi en opbouwend. Maar, ik mis iets. Gideon is een geloofsheld, maar hoe loopt het in zijn leven af?
K
Ik kan totaal niet volgen waarom zoveel christenen (op dit platform de helft of meer) zo enorm bezig zijn met complot theorieën in combinatie met het coronavirus. Is dat angst voor wat komen gaat? Een gebrek aan godsvertrouwen?

Ik wil er vooral niet over oordelen, maar het staat mijlen ver van mijn geloofsbeleving, maar ook van mijn realiteitszin. In de geschiedenis zijn er echt wel ergere dingen gebeurd. Maranatha. Jezus komt.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen