Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 oktober 2020 door Willem J. Ouweneel

Gaat Jezus eens het koninkrijk aan Israël teruggegeven: ja of nee?

Aanstaande zondag is het weer Israëlzondag, net aan het begin van Loofhuttenfeest (dat de Joden in Israël helaas, helaas, in lockdown moeten vieren). Het is het feest bij uitstek om de vraag te stellen wanneer Gods koninkrijk eindelijk gaat doorbreken in vrede en gerechtigheid. Een zondag om te bidden: ‘Wanneer gaat U eindelijk het koninkrijk voor Israël herstellen?” (Hand. 1:6).

De vervangingstheologen hebben met die vraag nooit uit de voeten gekund. Zo vroeg de Gereformeerde Gemeenten-predikant A. Moerkerken: ‘[A]ls de Heere Jezus de aarde verlaat, kunnen de discipelen het niet laten om nog één keer te vragen: “Heere, zult Gij in deze tijd aan Israël het Koninkrijk wederoprichten?” En de Heere Jezus heeft in Zijn onderwijs de discipelen er gedurig op gewezen dat Zijn Koninkrijk er is. Weet u waar? Dat Koninkrijk is daar, waar er een volk op de wereld is dat voor God buigt in het stof.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
Meer over Israel »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

'Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht. Eens was u geen volk, nu bent u Gods volk; eens viel Gods ontferming u niet ten deel, nu wordt zijn ontferming u geschonken.' (1 Petrus 2:9 en 10).

'U' is de gemeente van Jezus Christus; God heeft geen twee 'uitverkoren volken'!
Vakanties
Hier adverteren?