Heugten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

02 oktober 2020 door Gert-Jan van Heugten

Ik heb corona gehad (en het is niet zomaar een griepje)

Ik heb het. Nou ja, ik heb het gehad: COVID-19. En ik kan je zeggen, dat coronavirus is echt een heel naar dingetje. Wanneer je dat van dichtbij meemaakt, kun je er werkelijk met je hoofd niet bij dat mensen, ook christenen, onzin roepen over het niet dragen van mondkapjes, over een onbewijsbaar complot van antichrist Bill Gates om de hele wereld te chippen en ondanks alle waarschuwingen en protocollen toch uit volle borst meezingen in de kerk en de anderhalvemeterrichtlijn vrolijk aan de laars lappen.

Eigenlijk zou het voor deze mensen goed zijn dat ze (en ik hoop van harte dat het niet gebeurt) zo’n corona-infectie zélf van dichtbij meemaken… Maar om je dat leed te besparen, pen ik hier maar even mijn eigen ervaringen neer. Hopelijk denk je dan wel twee keer na voordat je vriendjes wordt op Facebook met leden van Viruswaarheid (voorheen Viruswaanzin) of andere complotdenkers.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Anne Borkent wijst op eenzijdige benadering coronacrisis: "Minister De Jonge zet mensen op het verkeerde been"
- Kees van der Staaij waarschuwt voor "blinde paniek" na toename coronabesmettingen
- Is vaccineren een gebaar van naastenliefde? Drie christenen geven antwoord
- Wat betekenen de coronaversoepelingen voor kerkgangers?
- Nieuw advies CIO: Meer kerkgangers welkom en zingen in de kerk
Meer over Corona »

Gert-Jan van Heugten
- Een nieuw boek over evolutie en schepping: een beetje wetenschap en een beetje Bijbel
- Het mengelmoesgeloof van gelovige wetenschappers is niet ongevaarlijk
- Hoe we ons kunnen wapenen tegen de nepnieuwspandemie
- Veel christenen dienen de 'god van ziekte en dood'
- Bekijk klimaatverandering door een Bijbelse bril!
Meer over Gert-Jan van Heugten »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Voldoet dit verhaal aan de doelstelling van CIP? Meneer van Heugten is natuurlijk vrij om zijn mening te geven. Om zijn ziekte als argument te gebruiken andersdenkenden weg te zetten als complotdenkers gaat wel ver.
O
Voorop gesteld: ik bagatelliseer zijn persoonlijke situatie niet. Maar de oproep om de overheidsmaatregelen kritiekloos te volgen ten koste van zelfs essentiële onderdelen van de eredienst vind ik echt te kort door de bocht. Niet alle weerstand tegen (soms inconsistente) maatregelen is ingegeven vanuit de vrijheidsbeperking, maar ook vanuit kritische zoektocht naar het hele verhaal en het juiste perspectief. Of vanuit een oprechte begeerte God te dienen en die meer te gehoorzamen. Heb daar ook oog voor.
M
Gert-Jan,

ik wist niet dat je expert was op het gebied van mondkapjes, en nog doktor ook , maar ik kan je vertellen dat een echte griep ongeveer een maand duurt voordat je daar min of meer overheen bent en dan ook nog heel lang moe kunt zijn.

Je vertelt niet hoe fit je eigenlijk was voordat je covid kreeg, hoe je het hebt gekregen, en of je ook aan een andere onderliggende kwaal of kwalen leed.

Het is echt kort door de bocht om mensen, speciaal kerkmensen, voor van alles uit te maken en de term "onzin" te gebruiken. Zeer respectloos!
Toon meer reacties (14)