Wiemer Sjoerdsma
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 september 2020 door Redactie

SGP-Kamerlid fel benaderd door collega D66: "Bemoei je met je eigen baarmoeder"

Een fragment van het NPO-programma Danny op straat waarin Tweede Kamerlid Roelof Bisschop namens de SGP zich uitlaat over abortus, heeft de afgelopen dagen flink veel stof doen opwaaien op social media. Onder andere een collega Kamerlid liet zich laatdunkend uit over de uitspraak van Bisschop: "Bemoei je met je eigen baarmoeder." 

Presentator Danny Ghosen duikt in de bewuste aflevering van zijn programma in de wereld van prolifeactivisten. Daarbij komt ook SGP-Kamerlid Roelof Bisschop aan het woord. In het fragment, dat veelvuldig werd gedeeld op Twitter, stelt Bisschop te vermoeden dat er een verandering gaat komen omtrent het abortusstandpunt: "Er komt een tijd dat een nieuwe generatie zich zal afvragen hoe het in vredesnaam mogelijk is geweest dat mensen bij hun volle verstand verdedigd hebben dat het beëndigen van menselijk leven is toegestaan." 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
Meer over Abortus »

Reacties

K
Als men het niet op inhoudelijke argumenten kan winnen, dan gaan we gewoon schreeuwen, schelden, belachelijk maken et cetera. Is van alle tijden en gebeurt overal. En dat alles maar met één doel: het eigen falen maskeren.
J
In de jaren zestig was het credo; 'baas in eigen buik'. Maar kennelijk zijn dat soort mensen niet in staat om een zwangerschap te voorkomen. Hoezo, baas.
A
De geestelijk doden demoniseren en discrimineren Gods ongeboren en geboren mensen.

Van deze individuelen kun je nooit een SAMEN-leving verwachting.

Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events