Ds. A. C. Uitslag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 september 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. A. C. Uitslag: "Overheid ging te ver door vrijheid kerk in te perken"

“Mag de overheid zo sterk de bewegingsruimte van de kerk binnendringen dat onze vrijheid wordt aangetast?”, vraagt ds. A. C. Uitslag zich af. De christelijke gereformeerde predikant uit Urk stelde eerder dat kerken coronamaatregelen accepteren “alsof het goddelijke wetten zijn”. Hoe kijkt hij een half jaar nadat het coronavirus intrede deed terug op de begintijd van de coronacrisis? CIP.nl sprak Uitslag in zijn pastorie. “De overheid is in het begin van de crisis te ver gegaan door de vrijheid van kerken in te perken.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

W
De overheid verbied geen kerkdiensten .Gelukkig kunnen deze online worden uitgezonden. Ik zie dit als een zegen. Vijftig jaar geleden zou dit nog niet zo mogelijk geweest zijn.
W
In het begin van de crisis heb ik mij ook al verzet tegen de uitspraken van ds. Uitslag. Ik behoor ook tot de CGK, maar word boos over deze domme uitspraken. Ds. Uitslag is blijkbaar niet doordrongen van het feit dat dit virus je lichaam helemaal in de war brengt. Ik ken jonge mensen, die na een half jaar nog niets kunnen en ook niet kunnen werken. Wij moeten er allen aan werken om je aan de regels te houden en ook binnen de kerken. Dat betekent ook niet zingen en 1,50 meter afstand. Als gezin kun je naast elkaar zitten. De overheid verbied
A
Ik zou zeggen: Dominee, bekijk de documentaire Veerkracht maar eens. Als kerken staan wij niet boven de samenleving, maar midden in de samenleving. De corona maatregelen zijn er niet voor jezelf (ze hebben mijn speeltje afgepakt!) maar zijn voor die ander. De regels opvolgen heeft alles te maken met naastenliefde en niet met God meer gehoorzaam zijn dan mensen. De overheid perkte de vrijheid van de kerken niet in, dat was alleen maar het gevoel van ds. Uitslag. De overheid deed wat ze doen moest en dat is het beschermen van de zwakste.
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen