Robert Plomp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 september 2020 door Robert Plomp

Iedereen legt onbewust de Bijbel uit zoals het in eigen straatje past

In mijn vorige column schreef ik over het vrij algemeen aanvaarde christelijke principe dat Gods normen heilzaam zijn. Gods geboden zijn niet willekeurig of arbitrair. Als iets niet toegestaan is is dat omdat het gevaarlijk of ongezond is, ons geloof schaadt of bijvoorbeeld instabiliteit veroorzaakt. Hoewel zo'n beetje elke christen dat onderschrijft leverde deze column veel verontwaardigde reacties op. Dat was natuurlijk mijn eigen schuld, want ik gebruikte onder andere het controversiële onderwerp "homoseksuele relaties" als voorbeeld. Nu volgde op de column een aantal terechte tegenwerpingen die eigenlijk niets te maken hadden met de kern van het betoog. Op een aantal van deze reacties wil ik ingaan.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Als er geen sprake is van een verbod op homosexualiteit dan vraag ik me af wat oa Leviticus 20:13 betekent waar wordt gezegd: Een man die gemeenschap heeft met iemand van het mannelijk geslacht, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw, beiden hebben een gruwel gedaan, zij zullen zeker ter dood gebracht worden. Ik kan er niets anders van maken dat het in Gods ogen een gruwel is en dus niet is toegestaan.
Richard Plomp doet zelf wat de titel aangeeft als hij meent dat er t.a.v. homoseksualiteit geen sprake van een verbod van God.Liefdegebod is belangrijk, maar bedenk dat Gods ge- en verboden vanuit Zijn liefde zijn gegeven. Wat ik in het betoog mis, is het wijzen op iemands persoonlijke relatie met God (dan hoeft zelfs ‘verplicht’ celibaat geen enkel probleem te zijn) en op de onmisbare leiding van de Heilige Geest bij het recht verstaan van Gods Woord. We hebben Woord én Geest nodig. Liefde en waarheid horen onlosmakelijk bij elkaar.
H
En de apostel Paulus gebruikt in Romeinen 2:24-27 woorden zoals onreinheid, schandelijke lusten, onteren van het lichaam. Dat vrouwen en mannen de natuurlijke omgang hebben vervangen door tegennatuurlijke omgang. Ze zijn in wellust voor elkaar ontbrand, als mannen met mannen schandelijkheid bedrijvende... Paulus noemt het tegennatuurlijk, wat het is feite ook is. Wordt het anders wanneer homosexuelen zich houden aan 1 partner. Is het dan niet meer tegennatuurlijk?

Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen