Tim van Dijl
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 september 2020 door Tim van Dijl

Seks voor het huwelijk: mag dat écht niet?

Seks voor het huwelijk is een zonde. Een stel dat seks heeft, is voor God eigenlijk al getrouwd en moet dan ook maar voor de wet en de kerk trouwen, zo wordt gesteld. Voorheen geloofde ik dit en meende het te kunnen onderbouwen met Bijbelteksten. Maar achteraf denk ik dat ik verkeerd zat. Achteraf denk ik dat ik in die stellingen geloofde omdat ik bang was. Ik was bang om niet meer bij de kerk te horen als ik dit niet geloofde. Ik wilde bij het goede horen. En ik wilde niet uitgesloten of veroordeeld worden. Eigenlijk was angst voor uitsluiting en veroordeling mijn motivatie om te denken dat God tegen seks voor het huwelijk is.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Tim van Dijl - seks voor het huwelijk
- Seks voor het huwelijk is een zonde tegen het zevende gebod, toch?
- Seks voor het huwelijk beschadigt de geest, toch?
- Seks voor het huwelijk is schadelijk voor de psychische gezondheid, toch?
- Seks voor het huwelijk zorgt voor soa’s en ongewenste zwangerschappen, toch?
Meer over Tim van Dijl - seks voor het huwelijk »

Reacties

Het is een onderwerp dat vaak niet besproken wordt of maar deels de aandacht krijgt omdat het toch 'duidelijk' is. Om even hierop in te haken; ik heb wel ervaren dat de volgorde trouwen en daarna seks een goede is. Je geeft namelijk God voorrang, om zijn zegen te geven op jouw huwelijk, voordat jij je begeeft op gebied van seks. Want ook seks is onderdeel van het huwelijk. Dat is voor mij een heel belangrijke overweging geweest. Samen voor God komen.
D
Diep treurig dat CIP een hier een platvorm voor geeft. Begrijpen ze bij CIP niet dat er een tijd zal komen dat zij de gezonde leer niet zullen verdragen, maar dat zij zullen zoeken wat het gehoor streelt, en voor zich zelf leraars zullen verzamelen overeenkomstig hun eigen begeerten. 2 Tim.4:3 en verder. Gaat CIP zo verder? Gaat CIP daar echt aan mee doen?
K
Exodus 22:16 Wanneer iemand een maagd verleidt, die niet ondertrouwd is, en gemeenschap met haar heeft, dan zal hij haar tegen de volle bruidsprijs tot vrouw nemen. Een duidelijk voorbeeld is Jozef en Maria, Jozef wilde in stilte van haar scheiden omdat zij geen maagd meer was. Seks voor het huwelijk past wel in deze onreine en versekste wereld.
Toon meer reacties (39)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen