wijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2020 door Patrick Simons

SGP teleurgesteld over reactie kabinet op Kamervragen Israëlwijn: "Braafste jongetje EU-klas"

De SGP heeft teleurgesteld gereageerd op de beantwoording van de Kamervragen die de partij samen met de ChristenUnie en het CDA stelde over het tot twee keer toe ingrijpen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij het Israël Producten Centrum (ICP) in Nijkerk over het etiket dat zij op wijn uit Israël gebruiken. “Wij zijn weer het braafste jongetje in de EU-klas”, reageert fractievoorzitter Kees van der Staaij.

Christenen voor Israël (CVI) kreeg in juli bezoek van ambtenaren in het ICP. Daarbij werd er gedreigd met een boete omdat het etiket op flessen wijn uit Israël niet zou voldoen aan de gestelde voorwaarden. Het gaat om de zogeheten Hebron-wijnen. Vorig jaar besloot de Europese Unie dat producten uit Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, in de Golanhoogten in Oost-Jeruzalem niet meer mogen worden verkocht met ‘Made in Israël’ op het etiket. Ook Nederland stemde daar voor. CVI besloot daarop om op het etiket de tekst te veranderen in ‘Afkomstig uit Israëlisch dorp in Judea en Samaria’. Ook dat voldoet volgens de NVWA echter niet.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

P
Slimme verleidingen van de satan hebben vat op de wereld en onze samenleving mede door gebrek aan kennis in God en Gods plan met deze wereld waar Hij bij de WEDERKOMST Israël verlost van de antichrist en met Israël het Messiaanse rijk en volkomen heerschappij zullen hebben en het zogenaamde bezette gebieden gewoon Israël zal zijn. Het is jammer dat de overheid blind is en de weg kwijt zijn naar een hoopvolle toekomst.
R
Natuurlijk is het van de huidige regering selectiviteit en discriminatie inzake de etikettering van wijnflessen. En het erge is dat wij als Christelijke partijen daar mede schuldig aan zijn. Het was toch afschuwelijk dat de Raad van Kerken Nederland aan minister Blok vroeg om bepaalde handels overeenkomsten op te zeggen met Israël. Zelfs de PKN schaarde zich achter dit verzoek, gelukkig dat ze deze stelling hebben herroepen. Wat zou ik blij zijn als de regering weer een Christelijke regering zou worden.
A
Natuurlijk gewoon pesterij en anti-joodsheid en anti-Israelisme van de NVWA dat goed gekeurd en actief gesteund wordt door Rutte en zijn trawanten bij monde van Minister Blok, Ik vind de etikettering eerlijk en geografisch correct en goed gevonden, want alternatieven zijn er niet, maar de NVWA zal waarschijnlijk willen zeggen dat de producten uit Palestijnse gebieden komen, maar dat kan niet want er zijn formeel geen Palestijne gebieden, wel gebieden waar mensen wonen die zich Palestijnen noemen
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen