Ds. Dennis Mohn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 september 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Dennis Mohn: “Christenen die flirten met complottheorieën spelen met vuur”

“Twijfelachtige theorieën de wereld in slingeren en systemen blootleggen. Is dat de goede strijd die wij christenen mogen strijden?”, vraagt Dennis Mohn zich af. De voorganger van de Kerk van de Nazarener in Vlaardingen merkt in deze coronatijd op dat ook christenen vatbaar zijn voor complottheorieën. Waarom ziet Dennis het niet als zijn taak om zich in deze theorieën te verdiepen? CIP.nl sprak met hem. “Christenen die flirten met complottheorieën spelen met vuur.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

G
Bijzonder, de ds noemt tweemaal dat hij blijft geloven in de goedheid van de mens. Ben benieuwd wat voor theologische studie hij heeft gevolgd. Het onfeilbaar woord van God zegt nl dat er niemand is die goed doet/is. Op basis daarvan blijf ik toch maar voorzichtig een complotdenker.
W
Christenen die de officiële media vertrouwen flirten nog veel meer met vuur ...
R
Christenen zijn over het algemeen kritische denkers. Mensen die zich niet zomaar laten gek maken door mainstream media, dubieuze 'wetenschappers', politieke agenda's, bedrijven met financiële belangen, enz. Mensen die door de leugens en propaganda heen kijken worden tegenwoordig 'Complotters' genoemd. En dat is precies wat de meeste 'Complotters' zijn: "Kritische mensen die door de leugens en propaganda heen kijken ". Als je bijvoorbeeld naar de politiek rond Corona kijkt dan kun je niets anders dan concluderen dat er een luchtje aan zit.
Toon meer reacties (17)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen