Ds. A. Kort
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2020 door Jeffrey Schipper

Meerdere aangiften tegen ds. A. Kort: Justitie laat dominee met rust

Naar aanleiding van een brief aan het gemeentebestuur van Krimpen aan den IJssel werd er meerdere keren aangifte gedaan tegen ds. A. Kort. Het openbaar ministerie (OM) gaat de oud gereformeerd predikant niet vervolgen.

De predikant schreef de brief een half jaar geleden in vertrouwen aan het gemeentebestuur in zijn eigen woonplaats, maar de brief werd gelekt en kwam uiteindelijk in handen van De Telegraaf. De landelijke krant lichtte vervolgens een aantal passages uit de brief uit, waarna er ophef ontstond. Tegenover CIP.nl vertelde de vrouw van ds. Kort dat in het oorspronkelijke artikel van De Telegraaf woorden waren verdraaid en zij is van mening dat haar man niet verkeerd heeft gehandeld: “Het was een hartelijk en lief briefje. Dat horen we ook terug van mensen uit onze kerkelijke gemeente.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Mensen laat dit eens op je inwerken,en met z,n allen terugkeren naar Gods wetten en Woord
H
Go go go ds. A. Kort!!

Inhoudelijk een super goeie brief! (al ben ik het oneens met dat covid een ‘ernstige’ situatie zou zijn, want dit beeld ontstaat alleen door manipulatie van feiten en cijfers door onze overheid). Jammer ook van de verheven toon á la tale Kanaäns want daardoor kan de ontvanger vallen over de vorm. Jip en Janneke taal sluit beter aan, denk ik. Maar inhoudelijk vind ik de brief echt TOP!! Ik hoop dat meer van zijn collega’s hem hierin volgen!
J
Geliefde ds. Kort. U mag in deze brief als een Nehemia ons volk oproepen tot een oersoonl8jke en algemene schuld belijdenis ja daar komt de boze op af. Geeft niet. U staat een Sterke Held terzij. God zegene u in al uw werk
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen