Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2020 door Jeffrey Schipper

Is Hillsong voor burgemeester Halsema een grotere vijand dan de radicale islam?

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is weer eens op oorlogspad. Ze heeft een ‘ernstig gesprek’ aangekondigd met de verhuurder van het pand waar de kerk Hillsong samenkomt. Is er écht iets ernstigs aan de hand of is er sprake van christenpesten?

Wie christelijk Nederland kent, weet dat in iedere orthodox-christelijke kerk de overtuiging geldt dat het huwelijk is bedoeld voor één man en één vrouw. Een principe dat niet afkomstig is uit het verkiezingsprogramma van GroenLinks, maar uit de Bijbel. Op basis van die Bijbel hanteert Hillsong principes om kerk te kunnen zijn in onze hoofdstad. Halsema schrok zich een hoedje toen ze onlangs vernam dat leidinggevende rollen in Hillsong alleen zijn weggelegd voor hetero’s en dat een ‘homoseksuele levensstijl’ wordt afgewezen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Goede analyse.

Halsema is miz een exponent van de tijdgeest die alles én iedereen naar zijn linkse hand wil zetten. Daarbij pijnlijke onderwerpen omzeilend, zoals de radicale islam. Want je zou Wilders of Baudet eens "bijvallen". Halsema speelt dus een sluw spel: iedereen gelijk, iedereen moét het zelfde zeggen en beleiden, maar......., ik bepaal de inhoud ervan.

Heel eng (aan het worden)!
K
Het racisme debat is zo ver doorgeschoten dat koste wat kost vermeden moet worden dat maatschappelijk niet acceptabel gedrag (zoals geweld tegen homo's), gelinkt wordt een specifieke groep met een allochtone achtergrond. Het zijn namelijk nog niet eens moslims die als groep het geweld plegen, maar Marokkaanse jongens.

Nu Halsema de achtergrond van de dadergroep wil vermijden, trekt ze maar de religiekaart. Waarmee ze zichzelf totaal diskwalificeert. Want dit helpt natuurlijk echt helemaal niets.
W
Was het maar zo dat Halsema een gesprek wil aangaan met de Hillsong-gemeente. Nee, ze wil een gesprek met de verhuurder van het complex dat de zalen aan Hillsong verhuurd over die verhuur. Juridisch een kansloze zaak, zoals in het verleden door rechters al is uitgesproken bij een christelijke gemeente die het COC geen zalen wilde verhuren. Zie het commentaar van Fokko Oldenhuis, hoogleraar Recht en Religie vandaag in het ND.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen