Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 september 2020 door Piet van Midden

Zouden Mozes, Paulus en Jezus de hedendaagse beeldenstorm overleven?

1566. De vlam sloeg in de pan en in Vlaanderen begon zoiets als protestant lives matter. Kerken en kloosters werden gestript en van hun vooral beeldende kunst ontdaan. Bij die beeldenstormers zat natuurlijk ook gewoon tuig. Lieden zoals in 2020, die protestdemonstraties uit de hand laten lopen om vervolgens winkels te plunderen. 1566: twee jaar later zou de Tachtigjarige Oorlog beginnen, die hier en daar de facto al begonnen was. Tegen wereldmacht Spanje nog wel. Onvoorstelbaar hoe het allemaal kan keren. Spanje moet nu met de bedelnap rondgaan in Europa en koning Juan Carlos vertrok in ballingschap. Philips II zou zich in zijn pronkgraf omdraaien.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Schitterend! Dat noem ik pas satire! :-)
A
Dank voor dit heldere betoog, ik heb ervan genoten.
S
Jammer dat, wat koning David betreft, alleen 1 Kron. 20:3 in de Staten Vertaling wordt aangehaald! Raadpleeg je andere vertalingen - Maarten Luther, Groot Nieuws Bijbel en de Amplified Bible- daar lees je dat de mensen te werk gesteld werden met zagen, houwelen en bijlen.

In 2 Sam. 12:31 lees je dezelfde geschiedenis. Hier vermeldt ook de Herziene Statenvertaling dat de mensen te werk gesteld werden, evenals de eerder genoemde andere vertalingen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen