Mark Rutte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 september 2020 door Jeffrey Schipper

Premier Mark Rutte: "Zing alstublieft niet in kerken"

"Ga alstublieft niet zingen in kerken. En als je dat toch doet, dan op een podium en niet de hele gemeenschap", aldus premier Mark Rutte vandaag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

Zijn boodschap heeft te maken met de recente opleving van het virus. Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen worden naar verwachting deze week nog regionale maatregelen getroffen. Mogelijk komt er vrijdag ook nog een persconferentie met premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. Dat laten ingewijden weten, na berichtgeving van RTL Nieuws.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Nog geen lid van CIP? Klik hier.

Reacties

A
Ik vind dat de kerkelijke gemeente zelf haar verantwoordelijk dient te nemen. Er is Godsdienst vrijheid en scheiding van kerk en staat. Als voorganger heb ik de laatste tijd een keur aan liturgische invullingen meegemaakt. Van de tekst lezen van psalm of lied, neuriën, voorzangers en zangeressen, muziekopnames en het totaal zingen van de aanwezige gemeente.Maar wat in het algemeen opvalt is de lauwe geestelijke houding van de kerkgenootschappen. Wat ik mis is het getuigenis van de kerk in deze pandemie. Het vertrouwen op God.
G
Er is er maar één die flink voordeel heeft als de gemeente geen lofprijzing liederen zingt. En dat is niet de Here Jezus. Die ene, heeft deze gelegenheid dan ook met beide handen aangegrepen om de gemeente te stoppen met zingen en het is hem ook nog aardig gelukt. Wie volgen we, die ene, of de Here Jezus, want Hem zij de glorie.
P
Dan maar voor het zingen de kerk uit en voor de deur gaan zingen!
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!