Ahmed Marcouch
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2020 door Jeffrey Schipper

Pleidooi voor landelijk verbod op demonstraties bij abortusklinieken

Een landelijk verbod op demonstraties in de omgeving van abortusklinieken. Hiervoor pleit Margreet Jansen van Stisan, een koepel van negen abortusklinieken. Deze oproep volgt een dag nadat er in Arnhem 500 meter rondom een abortuskliniek niet meer gedemonstreerd of geflyerd mag worden. Op deze manier wil burgemeester Ahmed Marcouch een einde maken aan 'hinderlijk en intimiderend gedrag' van de betogers tegenover vrouwen die de kliniek bezoeken.

Jansen wijst erop dat bij sommige klinieken meerdere keren per week wordt gedemonstreerd. Zij vindt het ongepast dat vrouwen bij alle veertien Nederlandse klinieken geregeld worden aangesproken door demonstranten die proberen hen op andere gedachten te brengen. "Je hebt eindelijk je besluit genomen en dan staan er mensen met spandoeken en word je aangesproken", zegt ze in gesprek met de NOS.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- SGP-Kamerlid fel benaderd door collega D66: "Bemoei je met je eigen baarmoeder"
Meer over Abortus »

Reacties

J
Integendeel kwam het verbaal geweld en intimidatie vanuit abortus centrum , naast gelegen apotheek en Pro-Choice beweging. Zelfs dienstdoende politie die op afstand toezicht hield omarmde de manier waarop we de vrouwen troost gaven vóór of nadat ze uit de"moordmachine" kwamen. Hoe leugenachtig kan een politicus zijn om zijn of haar ogen hiervoor te sluiten. Burgemeester is destijds onder druk gezet door D66, maar kon niets verbieden omdat er gewoonweg géén bewijzen te vinden waren van intimidatie of dreiging ondanks toezicht van politie.
J
Na jarenlang voor het abortus centrum in Leiden hulp te hebben verleend aan zeer angstige en onder druk gezette vrouwen verbaast het mij oprecht hoeveel leugens er worden verteld over de manier waarop wij namens "Schreeuw om Leven" de vrouwen en mannen met respect en liefdevol benaderd hebben. Vele leugens deden de ronde waarop dit zou gebeuren .Maar ondanks vele momenten onder toezicht van politie en zelfs burgemeester is er nooit één strafbaar feit gepleegd laat staan intimidatie of gewelddadig optreden van de wakers .
c
De waarheid zal je steeds minder gezegd mogen worden want die doet zeer. Maar gelukkig is er wel hoop bij de kinderen die geaborteerd zijn. Die zijn bij de Vader in de hemel die ze erkend als zijn mooiste creatie.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen