cuties mignonnes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2020 door Redactie

Storm van kritiek op omstreden film: Christenen zeggen massaal Netflix op

Afgelopen weekend kwam na veel protest toch de Netflix-film 'Cuties' ofwel 'Schatjes' online. De film vertelt het verhaal van het 11-jarige meisje Amy die in een streng-islamitisch gezin opgroeit in Parijs. Ze besluit zich bij een dansgroep aan te sluiten met meisjes die seksuele danspasjes uitvoeren. Critici stellen dat er in de film grenzen worden overschreden. Christenen en niet-christenen zeggen dan ook hun Netflix-abonnement op vanwege het 'pedofiele karakter' van de film, met de hashtag #cancelnetflix.

De massale kritiek op de film komt voort uit de seksualisering van minderjarige meisjes. Anderen verdedigen de film als een 'coming-of-age' verhaal, een verhaal waarin een jong iemand volwassen wordt. Netflix verdedigt de film, omdat de film verschillende prijzen heeft gewonnen, een 'krachtig verhaal' vertelt en het een 'sociale documentaire is om seksualisering van jonge kinderen tegen te gaan'. Het grote streamingsplatform heeft naar schatting al ruim negen miljard dollar verloren door het streamen van de film, de opgezegde abonnementen en de dalende beurskoers.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

K
Nogal hypocriet. In 2016 had met dan al het abonnement op moeten zeggen vanwege de serie Lucifer op Netflix: "De duivel is het zat om heer van de hel te zijn en verhuist naar Los Angeles. Hij opent er een nachtclub en raakt bevriend met een rechercheur."
K
@Chris van Wijk: het gaat niet om er wel of niet een probleem mee te hebben, maar dat er op Netflix zoveel meer te zien is, waar je dan ook een probleem mee moet hebben. Als dat de reden is om je abonnement op te zeggen, had je dat al lang kunnen doen.

Op mij komt dit over als: çhristenen voeren actie tegen een vermeend pedofiele film, maar hebben geen problemen met de overvloed van geweld, overspel, drugs en duistere machten die in andere series geëtaleerd worden.

Reken maar dat de buitenwereld er niet anders naar kijkt.
c
Zo gaat het steeds verder berg afwaarts. Na een tijdje hebben de meeste hier ook geen probleem meer mee. Steeds het onderwerp aankaart en het wordt door de meeste geaccepteerd. Want je mag tegenwoordig niemand meer terecht wijzen
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!