Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2020 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan Segers over Moria-deal: "Lelijke afspraak met bittere nasmaak"

"Als we zeggen dat we willen opkomen voor kwetsbaren, dan is dat geen slogan of vrome wens. Het is echt", aldus ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers naar aanleiding van de Moria-deal. Naar aanleiding van de massale kritiek op de deal zet de politicus zijn gedachten op een rijtje.

Vorige week sloten coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie een compromis. Het compromis dat donderdag werd bereikt: vijftig alleenstaande minderjarige vluchtelingen, en nog eens vijftig mensen uit kwetsbare gezinnen met minderjarige kinderen mogen komen. Die honderd mensen gaan volgend jaar af van het quotum van vijfhonderd vluchtelingen, dat Nederland overneemt via de Verenigde Naties.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Kaag vergelijkt ChristenUnie met 'roestig geparkeerde auto'
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Is deze migratie God's Wil i.v.m. multiculturen met multireligie achtergrond. Met Israël vanuit de bijbel als voorbeeld ZEKER niet. In Goddeloos Nederland overheerst de zielse benadering met gevolg CHAOS. Europa, God's Schepping, behoort Jezus toe en niet de afgod islam(onderdrukking)

Shalom
G
Het volgen van Jezus is ook altijd lastig te combineren met macht.

Persoonlijk vind ik dat het ook zo is, dat we de wereld niet kunnen redden, niet als christen en ook niet als bestuurder van een klein landje als Nederland. Waarbij het maar de vraag is of deze kwestie sowieso als neutraal kan worden beschouwd. Ze is in ieder geval niet vrij van een - meestal - emotionele lading. En emotie is vaak niet wenselijk bij

landsbestuur. Daarvoor is landsbestuur te complex.
S
Een eerlijk en heel lastig verhaal waarbij je het nooit goed kunt doen. Oorlogen om grondstoffen. Democratie als heilige graal. Overbevolking. Klimaatverandering. Fake news. Hartverscheurende zaken schreeuwen wel om een menselijk antwoord, bijvoorbeeld door te investeren in een goede opvang daar of nog beter de politieke situatie zodanig stimuleren dat de vluchtelingen terug kunnen.
Toon meer reacties (3)