john macarthur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2020 door Nienke Alblas

Tegenslag in strijd om kerkdiensten voor John MacArthur: "Onverklaarbaar"

Het gerechtshof in Californië heeft besloten dat de megakerk van John MacArthur voorlopig haar deuren nog niet mag openen voor de gemeenteleden. Grace Community Church vecht al weken voor het recht op binnendiensten. In Californië zijn enkel buitendiensten toegestaan wegens plaatselijke coronamaatregelen. Volgens de voorganger van de gemeente is de voorlopige uitspraak van de rechter 'onverklaarbaar'. Hij blijft strijden voor juridische toestemming voor samenkomsten van zijn gemeente.

"De rechter geeft aan dat het risico op besmetting te hoog is. Dus 1 op de 100 besmette mensen in Californië wint het van de grondwet die stelt dat iedereen recht heeft op vrijheid van religie?", aldus MacArthur in een gesprek met de Christian Post. "Dit is niet wat de grondleggers van Amerika hebben gezegd. Noch is het wat God zegt, die ons de rechten geeft die de regering zou moeten beschermen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Thank God, er zijn gelukkig toch nog getrouwen aan het Woord van God!
Beschamend allemaal... Niemand ontzegt deze gemeente vrijheid van godsdienst of het beleggen van samenkomsten. Er zijn alleen regels en voorschriften om besmetting te voorkomen. Marcus 12:30: mijn naaste liefhebben als mezelf. Waarom hou ik me aan de maatregelen en voorschriften: o.a. uit liefde voor mijn naasten. Waarom? DAAROM! Ik ben maar wat blij dat ik in België woon en niet in de USA...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!