Activist Antonie Fountain
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 september 2020 door Sjoukje Dijkstra

ChristenUnie-activist niet blij met Moria-deal: "Het probleem is verschoven"

Met de Moria-deal is de situatie voor vluchtelingen alleen maar verslechterd. Dat zegt christelijke activist Antonie Fountain. Samen met 200 bezorgde ChristenUnie leden stuurde hij een brief aan de ChristenUnie in de hoop dat de onderhandelingen donderdag een goede uitkomst zouden hebben. “Een van de dingen die de VVD in ruil voor die 100 mensen wilde, was een verandering in het huidige asielbeleid, wat structureel geen verbetering oplevert. De VVD heeft er zelfs een verslechtering uit gesleept.”

In de brief riep hij ChristenUnie op tot een koerswijziging van het huidige kabinetsbeleid. Ook hoopte hij hiermee druk uit te oefenen alle regeringspartijen, zodat er een goede uitkomst uit de onderhandelingen zou komen. Hij noemt het resultaat bijzonder teleurstellend. “Het zijn namelijk 100 mensen in ruil voor 100 andere mensen. Alsof je het ene kind wel eten geeft door het van het andere kind weg te nemen. Ofwel, het probleem is verschoven. Bovendien hebben de partijen ChristenUnie en D66 in ruil met VVD nog belangrijke structurele zaken uit het asielbeleid opgeofferd. De kwaliteit van de asielprocedure wordt ingeleverd, evenals de bescherming van vluchtelingen. We hebben in de wet opgenomen, dat ze niet zomaar uitgezet kunnen worden, tenzij ze in aanraking komen met de opiumwet. Dat zinnetje – en daarmee de bescherming van vluchtelingen – wordt geschrapt uit de wetgeving. Kortom, de situatie voor vluchtelingen is er slechter op geworden in plaats van beter.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Kaag vergelijkt ChristenUnie met 'roestig geparkeerde auto'
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De insteek van Cor Verkade was "vroeger " ook de insteek van de CU.

Opvangen in de regio is veel beter dan hierheen halen. Is de CU verandert van opvatting?

Antonie Fountain lijkt de switch te verwoorden. Maar goed het is schrijnend, dat is buiten kijf. Wellicht kan Antonie de CU weer op zijn eerdere visie wijzen; opvang in de regio.
a
W.Theo.Baan Het klinkt groots "wij christenen zouden het liefst moeten willen ,dat we alle vluchtlingen in nood binnen kunnen halen". Dat zijn wereld wijdt ettelijke miljoenen mensen die op drift zijn in deze wereld. U hanteert een bijbelse waarde (naaste liefde) die in deze situatie nooit tot een realistische norm kan realiseren . Misschien heb ik een te klein geloof?
J
Ja opvang In de regio is de beste methode. Nog meer anti westerse culturen binnen halen is funest voor onze waarden en normen. Je ziet het overal om je heen.
Toon meer reacties (3)