Mark Scholma
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 september 2020 door Jeffrey Schipper

Waarom Black Lives Matter een gevaarlijke anti-christelijke beweging is

“Black Lives Matter heeft als doel het afbreken van de westerse gezinsstructuur en de joods-christelijke basis van de Amerikaanse samenleving”, stelt Mark Scholma. De christen, woonachtig in Australië en werkzaam in de Verenigde Staten, vindt het onbegrijpelijk dat sommige christenen Black Lives Matter “klakkeloos accepteren”. “We hebben te maken met een op marxistische principes gestoelde beweging die zich verzet tegen alles wat een christen gelooft.”

Mark, verwijzend naar de website van de beweging, maakt duidelijk dat Black Lives Matter niet in mei van dit jaar spontaan is ontstaan en er een lange voorgeschiedenis aan voorafgaat. “Er wordt niet gesproken in termen van “wat we graag willen nastreven of zo. Nee, het is in de grond hun geloof. En waar dit geloof omgaat is niet alleen te strijden voor Vrijheid, Bevrijding en Gerechtigheid (Freedom, Liberation and Justice) en anti-Blackness, maar de totale afbraak van de westerse “voorgeschreven” gezinsstructuur, waarin er een man is als hoofd van het gezin (“dismantle the patriarchal practice…”) en kennelijk er villages moeten komen waarin de kinderen verzorgd gaan worden door het collectief, want de moeders moeten werken voor het onderhoud van de kinderen. En daar zit hem de crux, dit alles is uitgedacht door de oprichters waarvan twee mensen die zichzelf openlijk marxistisch noemen en hun ideologie op het marxisme stoelen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Racisme
- Arjen ten Brinke zwijgt niet langer over racisme: "De kerk heeft geen schone handen"
- Waarom een christelijke zwarte vrouw zich verzet tegen Black Lives Matter
- Theoloog juicht deze video over Zwarte Piet en racisme toe
- Gilbert Thera open over racisme: "Als ik het zwembad inging, ging iedereen het zwembad uit"
- Volgens Rocco Rausch houdt Black Lives Matter iedere christen een spiegel voor
Meer over Racisme »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
"Mark is ervan overtuigd dat veel christenen, ook met een zwarte huidskleur, afstand hebben genomen van de BLM-beweging nadat vreedzame demonstraties uitliepen op rellen, plunderingen en brandstichting."Dit is niet alleen Marks mening... Keiharde peilingen bewijzen dit. BLM is nu minder populair dan vóór de dood van George Floyd, moet je nagaan. 7% van hun demonstraties worden gewelddadig, en dan vallen plunderingen niet onder geweld. Dit is geen vreedzame beweging. Het is een Marxistische coupe! Ze geven het zelf toe...
M
Beste Eric,

Doel van mijn relaas was slechts aan te geven wat er allemaal achter BLM schuil gaat. Geen vaders, een soort commune structuur, dus geen huwelijk etc, etc. Totaal tegen alle christelijke normen in. Dat was het punt.

Niet kapitalisme of socialisme. Marxisme gaat nog veel verder trouwens.

Toen wij trouwden 36 jaar geleden, was ONS uitgangspunt dat mijn vrouw niet zou werken als we kinderen hadden totdat ze van school gingen, omdat we het zeer belangrijk vonden dat ze altijd hun moeder thuis hadden.

De man noemt het marxistisch dat er plekken zijn "waarin de kinderen verzorgd gaan worden door het collectief, want de moeders moeten werken ". Helaas is dat ook kapitalistisch. Iedereen gelijk, iedereen werkslaaf van de Economie.
Toon meer reacties (19)