Johan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 september 2020 door Patrick Simons

Johan zoekt aansluiting bij moslims: "Jezus zou naar een moskee gaan"

Vorige week vertelde Johan* dat hij tijdens zijn werk in het Midden-Oosten van moslims leerde wat echt gastvrijheid is. Hij stelde dat we als christenen veel van hen kunnen leren. Ook vertelde hij dat hij ontdekt had hoe mooi het is om door relaties het evangelie door te geven. Daarin mogen we volgens Johan best ver gaan in het aanpassen aan de leefwereld van andere mensen. Maar hoever eigenlijk? Hoe doet hij dat zelf? En ligt er ook ergens een grens? CIP.nl sprak met hem: “Ik denk dat Jezus naar een moskee was gegaan.”

Johan komt regelmatig in het Midden-Oosten waar hij zich ook onder moslims begeeft. Hij vertelde vorige keer al dat hij ontdekte dat straatevangelisatie niet dé manier is die bij hem past. “Zelf heb ik met mijn moslimvrienden in het begin nooit over het Evangelie gesproken. Sommige christenen zullen dat ongeestelijk of niet radicaal vinden. Zij vinden dat ik daar direct over moet praten. Zo werkt het niet met moslims, dan is gesprek gelijk klaar. “Dat is een teken dat ze het Evangelie ongehoorzaam zijn”, zeggen mensen dan. Dat is niet waar. Je hebt een relatie van vertrouwen nodig om met elkaar over diepere dingen te kunnen spreken. Het doel voor mij is niet om te praten over wie Jezus is maar om te laten zien wie Hij is.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Johan over christen en moslims
- Waarom christenen moslims juist niet als vijand moeten zien
- Johan heeft veel islamitische vrienden: wat kunnen christenen van moslims leren?
Meer over Johan over christen en moslims »

Reacties

R
Erg dapper van Johan om dit in het Midden Oosten te doen. We weten allemaal welke straffen er in de Koran staan voor een moslim die christen wordt en voor een christen die een moslim bekeerd. Hopelijk keert hij vele harten tot Jezus !
P
Het verlangen om moslims op termijn te winnen voor het evangelie is prachtig. Maar het gaat te ver om mee te gaan in de moskee. Je kan daar alleen binnengaan door je schoenen uit te doen en daarmee erken je impliciet de God van de islam. Ik ben ervan overtuigd dat Jezus nooit een afgodentempel zou binnengaan. Vermaningen aan farizeeen waren aan geloofsgenoten.
A
Onbijbels: Jesus kwam in 1e instantie alleen voor de joden, halleluja. Jesus en zijn volgelingen gaan nooit afgodsplaatsen binnen. Evangeliseren onder zondaren NODIG
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!