eppo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 september 2020 door Eppo Bruins

Een Bijbels jubeljaar voor Nederland wordt werkelijkheid

Vorig jaar sprak ChristenUnie-kamerlid Eppo Bruins de hoop uit op een Bijbels jubeljaar voor Nederland. Zijn hoop wordt werkelijkheid: er komt een nationaal fonds om mensen met onhoudbare schulden een nieuwe toekomst te geven.

Oktober 2019 schreef ik een column voor CIP over het taboe op financiële problemen. Van iedere vijf mensen in Nederland heeft er een te maken met problematische schulden. Vaak met grote gevolgen voor een gezin en psychisch leed tot gevolg. In die column sprak ik de hoop uit op een Bijbels jubeljaar voor Nederland.

Van Corona hadden we toen nog niet gehoord. Inmiddels gaan we door de diepste en steilste economische crisis die ons land in vredestijd heeft meegemaakt. Duizenden - tot voor kort welvarende - gezinnen kunnen op dit moment alleen maar rondkomen dankzij een massief steunpakket van het kabinet. Met name veel zelfstandig ondernemers zagen in één klap hun inkomsten uit werk tot nul dalen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

S
Dat de macht van incassobureaus wordt aangepakt is mooi. Maar belangrijker is dat een mooi principe in de uitwerking niet verdraaid gaat worden in de politieke arena. Het kan er zo maar op neer gaan komen dat de regering een schuldenfonds gaat opzetten zodat juist de bekende bedrijven niet met oninbare vorderingen blijven zitten. En als een schuldenfonds vervolgens betekent dat er moet worden bezuinigd dan is duidelijk hoe de geldstromen lopen.
Als ik een stukje schuld voor iemand in de bijstand zou betalen, pikt de overheid het geld in en de schuld blijft staan. Zo ziek is de wet momenteel. Toen ik dit voor het eerst hoorde, geloofde ik het niet.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!