latzel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 september 2020 door Redactie

Ds. Latzel moet zich voor rechtbank verantwoorden voor omstreden homo-uitspraken

Dominee Olaf Latzel zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden wegens volksopruiing. Dat maakte de Duitse nieuwsdeinst Idea afgelopen weekend bekend. Het Ambtsgericht Bremen heeft de eerder uitgebrachte aanklacht van het Openbaar Ministerie (OM) namelijk overgenomen.

Dat betekent dat de aanklacht officieel is en dat er een rechtszaak tegen de predikant zal gaan komen. De aanklacht komt naar aanleiding van een huwelijksseminar waarin Latzel enkele omstreden uitspraken deed over homoseksuelen. Volgens het OM zette hij tijdens het seminar homoseksuelen weg als misdadigers en stelde hij dat homoseksualiteit een vorm van degeneratie van de maatschappij is. Daarom besloten ze hem te vervolgen. Dit is nu overgenomen en hij zal zich dus moeten gaan verantwoorden voor de rechtbank.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Militante agressors mogen kennelijk op provocerende wijze en met Godslasterlijke leuzen demonstreren, maar zeggen wat Gods Woord uit liefde over homoseksualiteit zegt, wordt niet gedoogd, waaruit blijkt dat satan NOG de overste van deze wereld is (Joh. 12:31), maar hij weet dat hij weinig tijd heeft (Openb. 12:12), en dan zal hij Godzijdank geoordeeld worden (Joh. 16:11).
Ds. Latzel moet als herder en leraar voluit kunnen blijven zeggen wat naar zijn diepste verstaan de Bijbel zegt over homoseksualiteit. Liefdevol, maar duidelijk, niet provocerend, maar pastoraal. Hij mag door de rechtbank nooit gedwongen om te zeggen, dat de Here God net zo goed homo’s of lesbiennes samenvoegt naar lichaam en ziel, inclusief de geslachtelijkheid. Laten de jammerende demonstrerende homoactivisten zich asjeblieft niet langer als zielenpoten gedragen. Word toch eindelijk eens volwassen!
M
Marius Timmermans op 10 Sep 2020 12:00

Als Duitsland in dit opzicht ook maar geen " Voorland " van Nederland is.

M.a.w. moeten Nederlandse predikanten over 10 jaar zich voor het gerecht verantwoorden als ze het zelfde geklank op de preekstoel in hun gemeenten en kerken laten horen ?
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!