Kees
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 september 2020 door Redactie

Kees van der Staaij herkozen als lijsttrekker SGP, dit was zijn partijrede

Het zal voor niemand als een verrassing gekomen zijn. Kees van der Staaij is afgelopen zaterdag op de partijdag van de SGP in Tilburg wederom gekozen tot lijsttrekker van de partij. In zijn daaropvolgende partijrede schonk de fractievoorzitter ruimschoots aandacht aan de coronacrisis.

“Zoals u wellicht weet is het voor mij niet de eerste keer”, stelde Van der Staaij doelend op het lijsttrekkerschap. “Maar meer dan ooit besef ik: ónder de knie krijg je het politieke ambt nooit. Het kan alleen óp de knieën.” Hij ging vervolgens nog dieper in op onze afhankelijkheid van God, juist nu tijdens de coronacrisis. Daarbij refereerde Van der Staaij aan de inmiddels beroemde slogan ‘Alleen samen krijgen we corona onder controle!’. “Laat ‘samen’ niet betekenen: zónder God.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

D
Kees van der Staaij hoort niet tot mijn kerkelijke bloedgroep, maar heb hem altijd een aanwinst gevonden voor de Ned.Politiek. Zijn vriendelijke uitstraling naar andersdenkenden,zijn principiële vasthoudendheid aan Christus in een multi religieuze samenleving vind ik buitengewoon bewonderenswaardig.Zijn vriendelijkheid naar Moslems,maar ook zijn geloof in Christus en de onopgeefbare verbondenheid met Israel en de Joden vind ik uniek in NL.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!