Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 september 2020 door Redactie

Kees van der Staaij omarmt burgerinitiatief tegen prostitutie: "Dit is pure slavernij"

"Seks heeft met liefde te maken. Het is geen handelswaar", aldus Kees van der Staaij naar aanleiding van een bezoek van Natasja Bos aan de Tweede Kamer. Zij is voorzitter van jongerenbeweging Exxpose en vertelde over het burgerinitiatief ‘Ik ben onbetaalbaar’ waarmee men het kopen van seks strafbaar wil maken, zo vertelde ze tegenover het handjevol aanwezigen. SGP-leider Van der Staaij was vol lof over het burgerinitiatief en vindt dat het tijd wordt om prostitutie te verbieden.

Bos vertelde wat de jongerenbeweging met het initiatief wil bereiken. “Wij zijn jongeren die de rauwe realiteit van prostitutie hebben gezien en we kunnen daar niet langer over zwijgen.” Exxpose stelt daarom voor om het zogeheten ‘nordic model’ in te voeren. Daarmee zijn zowel de kopers van seks als derden die verdienen aan prostitutie strafbaar. Mensen in de prostitutie zijn niet strafbaar en worden juist geholpen. In andere landen blijkt dit model succesvol.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Ook al besef ik dat er helaas bepaalde neveneffecten kunnen zijn van het strafbaar stellen van prostitutie, ik heb grote lof voor het initiatief van Exxpose en het betoog van Cees van der Staaij!T
Goed initiatief. Prostitutie, het is een vorm van slavernij, waarvan gezegd wordt dat zij het oudste beroep is. Argumenten om prostitutie te legaliseren zijn inderdaad flinter dunne smoesjes.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!