grapperhaus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 september 2020 door Patrick Simons

Christelijke partijen mild voor minister Grapperhaus na overtreden coronaregels

Woensdagavond werd er in de Tweede Kamer gedebatteerd over de positie van de zichtbaar aangeslagen minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. Er verschenen recentelijk foto’s van zijn bruiloft waarop duidelijk te zien is dat de coronamaatregelen met voeten getreden worden. Hij overleefde, zij het nipt. Ook de christelijke partijen namen deel aan het debat.

De positie van Grapperhaus stond behoorlijk onder druk, niet in de laatste plaats omdat hij zelf talloze malen hamerde op de coronamaatregelen en mensen die ze overtreden asociaal noemde. Hij ging gisteren dan ook diep door het stof. Na een lang en soms emotioneel debat volgde uiteindelijk een motie van afkeuring. Deze werd door de hele oppositie gesteund, behalve door de SGP. “Wat leven we toch eigenlijk in een rare tijd”, begon fractievoorzitter van de SGP Kees van der Staaij zijn bijdrage. “Rumoer over een hand op een schouder en mensen die op een foto dicht bij elkaar staan. Liefdevolle omgangsvormen zijn ineens ongewenste intimiteiten.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

C
Grapperhaus vond iedereen die de 'corona-regels' overtreedt, aso's...!

Had hij met zijn woorden dan ook niet wat milder kunnen zijn, bedenkend dat ons land opeens 180 graden moest draaien? Dat voor jong en oud een zware tijd was aangebroken? Nu hij zelf 'betrapt' is, geeft hij toe dat er dingen verkeerd zijn gegaan.

Geldt dit ook niet voor zeer veel burgers, die nooit eerder met zulke zware sancties te maken hebben gehad, en per ongeluk te weinig afstand hielden bijvoorbeeld?
H
Wat eigenlijk het misselijkmakendr is, dat er reporters op de loer liggen om een prive feest vast te leggen, alleen maar om te kunnen scoren.

De wereld is ziek, en de seculiere mens, die God verworpen heeft die kicken hier op. Ik waarschuw u dit wordt steeds erger.
H
Minister Grapperhaus heeft ons allen feitelijk een geweldige dienst bewezen door aan te tonen hoe onmenselijk en asociaal de 1,5 meter afstandsregel eigenlijk is. Een reden om nóg meer druk te leggen op de regering om die af te schaffen. Het ís een asociale regel. Laat niet normaal worden wat abnormaal is. Punt. En ter boetedoening alle boetes die opgelegd zijn om díe reden te seponeren. De uitgebreide excuses van hem ervaar ik als buitengewoon huichelachtig, hij wíst toch als geen ander wat hij deed! Maar ook voor hem is er vergeving!
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!