Kees van Velzen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Kees van Velzen kreeg een angstaanjagende droom: "Ik ervoer Gods heiligheid"

“Je zal mij nooit een kwaad woord horen spreken over de reformatorische wereld. Integendeel!”, aldus Kees van Velzen. Wat veel mensen niet weten, is dat de roots van de evangelische spreker in de refowereld liggen. Daar kwam het Evangelie voor hem tot leven en begon zijn geloofsavontuur. Onlangs was hij te gast in Studio Hebron.

Wie Kees van Velzen in een hokje wil stoppen, heeft een probleem. Dat is onmogelijk. “Ik ben een baptistische gereformeerde bonder met een pinkstertik”, zegt hij met een kwinkslag. “Daar ben ik heel dankbaar voor.” In zijn tienerjaren maakten zijn ouders de overstap van de Gereformeerde Gemeenten naar een hervormde gemeente. Ooit werd hij geraakt door een preek van GerGem-predikant W. Suijker (1924-1990). “Tijdens een dienst waar ik als kleine jongen bij zat zei hij op een gegeven moment: ‘Als ik vannacht sterf, lig ik in de armen van Jezus.’ Die uitspraak raakte mij enorm. ‘Dat wil ik ooit ook een keer kunnen zeggen’, dacht ik.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Abonneer je op de YouTube-pagina van Studio Hebron

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Dit is voor mij als aartstwijfelaar, met veel perioden van chronische depressie in mijn leven, ik ben nu 80, geweldig goede, opbouwende, bemoedigende taal. Dank Ds. Van Velzen!
H
Mooi interview! Ik snap alleen niet waarom deze zin erin staat: "Nadat mijn vader zijn bedrijf verkocht liet hij een bungalow wegzetten. "
H
Wat geweldig mooi, Kees! Met enorm veel herkenning gelezen door deze gereformeerde bonder met een pinkstertik!
Toon meer reacties (5)