Kaag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 september 2020 door Redactie

Nieuw rapport: Opnieuw link tussen Nederlands hulpgeld en Palestijnse terreurorganisatie

Sigrid Kaag wil namens D66 dolgraag een gooi doen naar het premierschap in Nederland. Op dit moment ligt de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking echter behoorlijk onder vuur. Recent kwam namelijk naar buiten dat de moordenaars van een 17-jarig Israëlisch meisje een deel van hun salaris van Nederlands geld kregen betaald. En nieuwe feiten laten zien dat Nederlands geld in Palestina allesbehalve goed terechtkomt, zo meldt De Telegraaf.

Ongeveer een jaar geleden maakte Eitan Shnerb, een 47-jarige rabbijn uit Israël, samen met zijn zoon en dochter een wandeling richting een waterbron op de Westelijke Jordaanoever. Zijn dochter zou nooit meer terugkeren. Verscholen in de heuvels lag een groepje Palestijnse terroristen te wachten totdat iemand langskwam en ze de om konden laten afgaan. Dochter Rina was op slag dood. Eitan is vooral verbijsterd dat de bomaanslag, die veel voorbereiding en geld kostte, werd gefinancierd met geld dat afkomstig is uit Nederland. “Het is een grove schande”, reageert hij tegenover het dagblad. “Ik dacht altijd dat Nederland neutraal was in het Israëlisch-Palestijnse conflict.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Kaag is zoals D'66 is:

Anti Israël en anti alles dat christelijke is. Waar deze twee entiteiten voor staan is haar een doorn in het oog; moet worden bestreden.

Helaas heeft zij en haar D'66 veel te zeggen in dit Kabinet. En wordt ze niet noemenswaard op de vingers getikt, sterker nog, ze gaat onverdroten door en wend alle middelen (ook geld!) aan om haar, en haar D'66 agenda, ten uitvoer te brengen.
r
De Satan blijft werkzaam, de partijen die in deze regeringscoalitie zitten, zijn medeverantwoordelijk voor deze zonde, cda , cu, wordt wakker en wees niet medeplichtig.
T
"ondoenlijk om niet gewenste banden tijdig te signaleren."?

Meerdere keren is gewaarschuwd voor de banden tussen de organisaties waar geld aan gegeven wordt en terroristische organisaties.- De weg van de vrede kennen zij niet.-

Dit soort steun, Nederlands belasting geld, wordt gebruikt voor terreur daden. ”Want”, zo schreven de ministers Kaag en Blok afgelopen juni: “Het werk van Al-Mezan is in lijn met het Nederlandse mensenrechtenbeleid.” Wie gelooft dat nog?

Rabbijn Eitan:“Het is een grove schande”
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!